ΤΟΠΙΚΑ

Αποζημίωση «χρυσάφι» για περιστέρια

αποζημίωση-χρυσάφι-για-περιστέρια-573994

Για ζημιές σε αγροτική έκταση με μπιζέλια και αρακά

Περιστέρια… στο εδώλιο. Οι ιδιοκτήτες τους κατηγορήθηκαν ότι εξαιτίας των περιστεριών πήγε χαμένη η σοδειά αγροτικής έκτασης 90 στρεμμάτων με μπιζέλια και αρακά που είχε καλλιεργηθεί, ενώ το δικαστήριο τους επιδίκασε να πληρώσουν το ποσό των 22.000 ευρώ!

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» οι δύο ιδιοκτήτες περιστερών σε ύψωμα πάνω από τις Αλυκές όπου διατηρούσαν 60 περιστέρια. Ενα πρωί ενημερώθηκαν με δικαστικό κλητήρα ότι είχε υποβληθεί μήνυση και αγωγή εναντίον τους από ιδιοκτήτες παρακείμενης αγροτικής έκτασης στην οποία είχαν καλλιεργηθεί μπιζέλια και αρακάς. Οι ιδιοκτήτες της αγροτικής έκτασης έχοντας επιστρατεύσει σύμφωνα με πληροφορίες γεωπόνους, υποστήριξαν ότι καταστράφηκε αγροτική έκταση 90 στρεμμάτων καλλιεργημένη και ζητούσαν από τους κατόχους των περιστεριών ως αποζημίωση 42.000 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το ακροατήριο με τις δύο πλευρές να αντιπαραβάλλουν η καθεμία τα επιχειρήματά της και τελικά το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό να καταδικάζει τους δύο κατόχους του περιστερώνα, υποχρεώνοντάς τους να καταβάλλουν στους δύο προσφεύγοντες το ποσό των 22.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη η καλλιέργεια μπιζελιών και αρακά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διατήρηση περιστεριών σε κατοικημένη περιοχή, είναι συνήθως αυτή που απαγορεύεται και για την οποία πολλές φορές έχουν καταγραφεί αντιδικίες, μηνύσεις και προσφυγές που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμη και γείτονες να έρθουν αντιμέτωποι για ένα περιστερώνα.

Για την εκτροφή των περιστεριών υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία η οποία και περιλαμβάνει συγκεκριμένες διατάξεις για τις υποχρεώσεις των κατόχων τους.

«Εμείς μεγαλώσαμε με τα περιστέρια. Από μικρό παιδί ζω μ’ αυτά. Για μας τα περιστέρια είναι παράδοση, είναι τρόπος ζωής. Ο χώρος που βρίσκονται είναι υπερβολικό να υποστηρίζεται ότι προκάλεσε τόση ζημιά» υποστήριξε άνθρωπος του οικογενειακού περιβάλλοντος των δύο παθόντων που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι πληρώνουν… τόσο ακριβά την αγάπη τους για τα συγκεκριμένα πτηνά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου