ΤΟΠΙΚΑ

Τη θεσμική κατοχύρωση των φυσικοθεραπευτών ζητάει ο κλάδος από την Κυβέρνηση

τη-θεσμική-κατοχύρωση-των-φυσικοθερα-623412

Τη θεσμική κατοχύρωση του κλάδου των Φυσικοθεραπευτών, τα εργασιακά θέματα και το σύνολο των προβλημάτων της σχέσης με τον ΕΟΠΥΥ, παρουσίασε στη συνάντησή της με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, αντιπροσωπεία της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Στ. Σιουμουρέκη και το Γεν. Γραμματέα κ. Λαυρ. Βαλασσά.

Στη συνάντηση με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Αλ. Μεϊκόπουλο, κ. Δ. Τζήκα – Κωστοπούλου, κ. Κ. Παπανάτσιου, κ. Μ. Μπαλλή και κ. Κ. Δελημήτρο, συζητήθηκε το σύνολο σχεδόν των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο των Φυσικοθεραπευτών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ζητήθηκε η προώθηση τροπολογιών και θεσμικών θεμάτων που διευθετούν σειρά λειτουργικών ζητημάτων όπως:

  • Το αίτημά μας για εκπροσώπηση του κλάδου στο Δ.Σ. του ΚΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, υποχρεωτικά όταν συζητούνται θέματα Φυσικοθεραπείας ή αλλαγής ΕΚΠΥ.
  • Διευκρινίστηκαν οι θέσεις του κλάδου για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και το χαμηλότερο κόστος στο σύστημα υγείας από την επιλογή της Φυσικοθεραπείας ως πρώτης επιλογής και η διεύρυνση των Ιατρικών Ειδικοτήτων που έχουν το δικαίωμα παραπομπής.
  • Θεσμοθέτηση θέσης συμβούλου στο Υπουργείο Υγείας (άμισθο) εκπρόσωπο του Ν.Π.Δ.Δ – Π.Σ.Φ (υποχρέωση από το Νόμο 3599/2007).
  • Η ανάγκη σύστασης Τμήματος Φυσικοθεραπείας στα Δημόσια Νοσοκομεία με υπεύθυνο Φυσικοθεραπευτή (τώρα οι Φυσικοθεραπευτές ανήκουν στην Ιατρική Υπηρεσία – παραϊατρικά)και η ανάγκη διόρθωσης της αδικίας στη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους Φυσικοθεραπευτές των δημόσιων δομών υγείας.
  • Η ένταξη του Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας στο ΕΣΠΑ.

Επίσης αναλύθηκε ολοκληρωμένα όλο το πλέγμα των σχέσεων με τον ΕΟΠΥΥ. Από την πλευρά τους οι Βουλευτές άκουσαν με ενδιαφέρον το σύνολο των αιτημάτων και των προτάσεων που κατατέθηκαν, δεσμευόμενοι σε συνεργασία και συνέχιση των συναντήσεων, για την προώθηση των συγκεκριμένων αιτημάτων και προτάσεών μας στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου