ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση για καταδυτικό πάρκο στη λαϊκή Συνέλευση Τρικερίου

ενταση-για-καταδυτικό-πάρκο-στη-λαϊκή-640042

Απέναντι σε δεκάδες επαγγελματίες αλιείς βρέθηκε η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στα «Μικρά», θα καταθέσουν οι επαγγελματίες αλιείς Τρικερίου και της ευρύτερης περιοχής, όπως αποφασίστηκε στη λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Τρίκερι.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις επαγγελματιών αλιέων της περιοχής που θα αποκλειστούν από τον μοναδικό ψαρότοπο στα «Μικρά», κοντά στο νησί παλιό Τρίκερι, έπεσε στο κενό καθώς μετά την επεισοδιακή Συνέλευση, οι αλιείς επανέλαβαν τη θέση τους να μην επιτρέψουν τη Δημοτική Αρχή να παίξει με το μέλλον τους, με το μέλλον των οικογενειών τους, χωρίς μάλιστα να τους ρωτήσει.

Εντύπωση προκάλεσε στους δεκάδες συγκεντρωθέντες η απουσία από τη λαϊκή Συνέλευση εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του φορέα δηλαδή του έργου με τον οποίο ο Δήμος, σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ, θα συνάψει προγραμματική συμφωνία.

Στη συνέλευση ο Δήμαρχος κ. Νικ. Φουρτούνας και οι Αντιδήμαρχοι που τον συνόδευσαν στο Τρίκερι, επανέλαβαν πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις προς δέσμευση εκτάσεις δημιουργίας του Καταδυτικού πάρκου δεν είναι δεσμευτική και επέκριναν στελέχη της μειοψηφίας για σύμπλευση με τους διαφωνούντες αλιείς.

Τοποθέτηση στη Συνέλευση για το θέμα του καταδυτικού πάρκου στο Ν. Πήλιο έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Στ. Ντούρος ενώ αντίθετοι στο καταδυτικό πάρκο, όπως προωθείται από τη Δημοτική Αρχή ήταν οι επαγγελματίες αλιείς.

«Αποφασίσαμε άμεσα να ζητήσουμε τη συνδρομή νομικού συμβούλου για να προσβάλουμε την απόφαση του Δήμου στην Επιτροπή της Αποκεντρωμένης και στο ΣτΕ. Διαφωνούμε με το πολωτικό κλίμα και τις αντιπαραθέσεις που ενισχύονται από την πρακτική της Δημοτικής Αρχής να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς διαβούλευση και ζητάμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο», επισημαίνει ο κ. Θ. Θεοδώρου, Γραμματέας του Αλιευτικού Συλλόγου Ν. Πηλίου.

«Την προσεχή Τετάρτη, καταλήγει, με την Πρόεδρο του Συλλόγου μας Ασπασία Λάντζου, θα έχουμε συνάντηση με το Δήμαρχο για να συζητήσουμε πότε θα προσδιοριστεί το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το καταδυτικό πάρκο. Οι εντάσεις δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα».

Στη διάρκεια της Συνέλευσης στο πρώην Κοινοτικό κατάστημα Τρικερίου, σημειώθηκαν στιγμές ακραίας έντασης και λίγο έλειψε να σημειωθούν χειροδικίες αλλά τελικά μετριάστηκαν οι εντάσεις και η επεισοδιακή συνεδρίαση έληξε με τις δύο πλευρές να εμμένουν στις θέσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου