ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Συγχαρητήρια
Τα εύσημα θέλησε να αποδώσει στο Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια αναγνώστης της εφημερίδας μας, ο συνταξιούχος Διευθυντής Λυκείου Κωνσταντίνος Τζουβάρας, για την κατεδάφιση περίφραξης στην Άφησσο. «Γιατί οι διατελέσαντες από το 1982 κοινοτάρχες Νεοχωρίου και μετέπειτα δήμαρχοι Αφετών δεν κατεδάφισαν περίφραξη κατοικίας στον οικισμό Αφήσσου που ήταν εμφανής και αποδεδειγμένη από τις τεχνικές υπηρεσίες της πολεοδομίας δημοτικός δρόμος και μπόρεσε να το κατεδαφίσει σε ελαχιστότατο χρόνο η ΝΑΜ την οποία και συγχαίρω;», αναρωτήθηκε εύλογα ο κ. Τζουβάρας…
Α.Φ.

Δεν έχω τηλέφωνο, καρδιά μου!
Αν είναι δυνατόν σε ολόκληρη Νταμούχαρη να μην έχει τηλέφωνο. Εδώ και 25 ημέρες έχουν πάρει τη συσκευή από το καρτοτηλέφωνο και έχει μείνει ο θάλαμος… Πόσο καιρό αλήθεια χρειάζεται για να επισκευαστεί ένα τηλέφωνο;
Α.Φ.

Σημαντική η συμβολή…
…Της ΝΑΜ επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος στο θέμα εφαρμογής αγρονομικών διατάξεων περί διαχωρισμού στα ράφια των σούπερ μάρκετ του φρέσκου από το υψηλής παστερίωσης γάλα αλλά και η αναγραφή της χώρας προέλευσης. «Είναι ειλικρινά πάρα πολύ σημαντική ενέργεια και χρήσιμη», είπε και συνεχάρη τους αρμοδίους ο κ. Πρίντζος!
Α.Φ.

Δεν τον άκουσε κανείς
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Συνδέσμου του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου το νεοεκλεγέν μέλος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχος Βόλου Χρ. Τσαμπρινός ρώτησε το αυτονόητο. Ποιος θα μας παραδώσει; Εγώ, απάντησε ο Θαν. Κουντουράς που ήταν παρών στη συνεδρίαση. Τότε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. σιγομουρμούρισε. Τι θα παραδώσει άραγε; Γνωρίζει ότι άλλο είναι οι υποχρεώσεις τρίτων και άλλο το έλλειμμα; Το πιθανότερο είναι πως δεν τον άκουσε κανείς. Όπως επίσης εύχεται να μην ισχύουν οι φόβοι του, αν και οι γνώσεις του είναι τέτοιες που μάλλον του επιτρέπουν να κάνει τέτοιες μαύρες σκέψεις…
Α.Τ.

Η ποιότητα του νερού
Τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πέρυσι όσον αφορά στην ποιότητα του νερού, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι εκεί περί τα τέλη του Ιούλη η ζήτηση δεν θα είναι τέτοια που στην ουσία το νερό που θα πίνουμε στο Π.Σ. θα είναι νερό γεωτρήσεων. Την ίδια στιγμή στη ΔΕΥΑΜΒ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της ποιότητας των θαλασσινών νερών που έγιναν από ιδιωτικό εργαστήριο. Όσον αφορά στις αιτιάσεις που εκφράστηκαν από μερίδα τοπικών ΜΜΕ για την επιλογή συγκεκριμένου ιδιωτικού εργαστηρίου, διευκρινίστηκε ότι το Χημείο της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστεύτηκε μόνον για έξι χημικές παραμέτρους από τις 50 συνολικά χημικές παραμέτρους που περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση και ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ υποδεικνύει συγκεκριμένα εργαστήρια που είναι διαπιστευμένα από το ΕΣΥΔ και στα οποία θα πρέπει να απευθυνθεί κάθε ΔΕΥΑ, ανάλογα με το γεωγραφικό διαμέρισμα.
Α.Τ.

Απομακρύνθηκε
Ενας άνθρωπος που είναι γνωστός στους Βολιώτες από τη θητεία του και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποπέμφθηκε προχθές από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων ( ΕΤΑ). Ο λόγος για το διευθύνοντα σύμβουλο Χάρη Κοκκώση. Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του καθηγητή κ. Κοκκώση, δίνοντας έτσι τέλος σε μία ανύπαρκτη εξαρχής και επί της ουσίας συνεργασία.
Επί μήνες ολόκληρους, όπως αναφέρουν πληροφορίες, διεμήνυε δια της πλαγίας ότι έχει σχέδιο για την ΕΤΑ, επιδιώκοντας στην πράξη τη διάλυση της εταιρίας και μεταβίβαση όλων των περιουσιακών στοιχείων σε έναν φορέα μαζί με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ( ΚΕΔ), δίχως ωστόσο να έχει τη στοιχειώδη επαφή για τα σχέδια αυτά με την ηγεσία της ΕΤΑ.
Σημειώνεται πως με τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα έχει εκκρεμότητες και ο Δήμος Βόλου, με τον τελευταίο να ζητά την παραχώρηση της κυριότητας για χρήση και λειτουργία της πλαζ του ΕΟΤ στις Αλυκές.
Α.Τ.

Προτομή
Χριστόδουλου
Στην απόφαση φιλοτέχνησης της προτομής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και επί 24 συναπτά έτη Μητροπολίτου Δημητριάδος Χριστόδουλου προχωρά η Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με ιδιώτες και με το Δήμο Βόλου. Η προτομή Χριστόδουλου θα τοποθετηθεί στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου.
Α.Τ.

Βαρύ
όνομα
Επί ποδός όλοι στη Νέα Ιωνία και όχι μόνο. Η σημερινή πολιτική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με τη Φώφη Γεννηματά αποτελεί για την οργάνωση ένα μεγάλο στοίχημα, αφού η συγκέντρωση αναμένεται μαζικότατη και αυτό όπως και να έχει θα επιβεβαιώσει το θετικό κλίμα και την πρωτιά που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Οι διοργανωτές προσδοκούν ότι ο πεζόδρομος μπροστά από το δημαρχείο θα “πρασινίσει” σήμερα, καθώς ποντάρουν κυρίως στο “βαρύ όνομα” της Φώφης.
Β.Κ

Στριμώχτηκε
Στριμώχτηκε χθες ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΙΚΑ Δημήτρης Κουτσούκος. Υποχρεώθηκε να κάνει συνέλευση εργαζομένων μετά από τις υπογραφές που συγκέντρωσαν οι συνάδελφοί του για το θέμα των οδοιπορικών που έφερε στη δημοσιότητα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.
Η συνέλευση βέβαια αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα λόγω έλλειψης απαρτίας, οπότε αναμένεται με ενδιαφέρον την ερχόμενη εβδομάδα να δούμε πώς θα τοποθετηθεί ο σύλλογος στο θέμα, που είναι σοβαρό… και ας προσπαθούν ορισμένοι να το υποβαθμίσουν.
Β.Κ

Σταθερή αξία
Αισιόδοξοι στο ΚΚΕ για την έκβαση και αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Σταθεροί στις απόψεις τους για ανυπακοή και απειθαρχία, έχουν τον κόσμο τους, ενώ είναι κεντρική γραμμή η επιλογή να απευθύνονται και σε όσους δεν συμφωνούν υποχρεωτικά με τις θέσεις του κόμματος, αλλά εκτιμούν ότι στηρίζοντάς το θα σωφρονίσουν όλους τους άλλους. Χθες πάντως η πλατεία του Μεταξουργείου γέμισε και αυτό ικανοποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές. Ο Αντώνης Σκυλλάκος άλλωστε αποτελεί “σταθερή αξία” για τον Περισσό.
Β.Κ

Αγορανομική
παράβαση
Η συνύπαρξη στα ίδια ράφια των σούπερ μάρκετ φρέσκου γάλακτος μαζί με το συσκευασμένο μακράς διάρκειας αποτελεί πλέον αγορανομική παράβαση. Η Νομαρχία Μαγνησίας υπόσχεται εντατικούς ελέγχους. Εμείς από την πλευρά μας καλούμε τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν τέτοια κόλπα να ενημερώνουν αμέσως το γραφείο καταναλωτή. Ας μην ξεχνάμε ότι φρέσκο θεωρείται το γάλα στο οποίο η ημερομηνία εμφιάλωσης που αναγράφεται δεν απέχει περισσότερο από 5 μέρες από την ημερομηνία λήξης. Ας εμποδίσουμε το καρτέλ να βάζει βαθιά το αρπακτικό του χέρι στην τσέπη μας.
Χ.Μ

Πραγματική ζούγκλα
Ακούμε παράπονα για τα αγριόχορτα στα πεζοδρόμια του Βόλου τις τελευταίες μέρες. Ποδηλάτες και περιπατητές μάς μεταφέρουν ότι στον παρόχθιο του Αναύρου έχει δημιουργηθεί ζούγκλα όχι με χόρτα, αλλά με πραγματικά δέντρα. Αφού αδυνατούν να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια, με τον παρόχθιο θα ασχοληθούν;
Χ.Μ

Με το ίδιο νόμισμα
Κάποτε που οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βόλου είχαν στραφεί εναντίον ενός άλλου αντιδημάρχου, ο σημερινός αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του σιγοντάριζε -για να μην πούμε τίποτα πιο προωθημένο. Ήρθε καιρός όμως που οι εργαζόμενοι τον καταγγέλλουν για κακοδιοίκηση και ελλειμματικό προϋπολογισμό. Πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα.
Ν.Τ

Ο κύριος σύμβουλος
Από τα πυρά των εργαζομένων στο δήμο Βόλου χθες εκτός από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών δεν ξέφυγε και ο τεχνικός σύμβουλος Δημήτρης Γεωργιάδης. Επ΄ ευκαιρία κάποιος περίεργος ρωτάει με ποιες διαδικασίες έγινε η πρόσληψη του κ. Γεωργιάδη και ποιες είναι οι μηνιαίες απολαβές του, δεδομένου ότι δεν είναι κι απ΄ τους φτωχότερους μηχανικούς της πόλης. Βεβαίως βεβαίως είναι σοσιαλιστής, αλλά αυτό καθόλου δεν μειώνει την περιέργεια για τις απολαβές του.
Ν.Τ

Ξέχασε τις αγαθοεργίες
Πριν προσληφθεί στο δήμο Βόλου ως συμβουλάτορας έλεγε δεξιά κι αριστερά ότι το μισθό του θα τον δίνει για κοινωφελείς σκοπούς, μιας και δεν έχει ανάγκη οικονομική. Μόλις τσέπωσε τον πρώτο μισθό, στο ερώτημα που του έγινε για το πού θα τον διαθέσει, έδωσε την απάντηση ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από πουθενά!!! Μη ζητάτε να σας πως ποιος είναι ο παραδόπιστος. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Ν.Τ

Ξέρει μπάσκετ
ο Νομάρχης
Στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» του ASTRA χθες φιλοξενούμενος ήταν ο επικεφαλής της οικολογικής οργάνωσης «Εν Δράσει» του Αλμυρού κ. Χρήστο Καραζούπης, ο οποίος «πυροβολούσε» την επένδυση στις Νηές. Κάποια στιγμή παρενέβη τηλεφωνικά ο νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας κι εκεί που τα ’λεγε χύμα και τσουβαλάτα, ο οικοδεσπότης της εκπομπής Δημήτρης Χαλάς προσπάθησε να τον διακόψει, λέγοντας «τάιμ άουτ, κ. Νομάρχα, τάιμ άουτ», για να εισπράξει την απάντηση ότι δεν ζητάμε ποτέ τάιμ άουτ όταν η μπάλα είναι κάτω απ΄ το καλάθι! Έτσι φιλοξενούμενος και δημοσιογράφος διαπίστωσαν τις γνώσεις του Νομάρχη στο μπάσκετ, στο οποίο κατά καιρούς αθλείται. Άλλωστε έχει και μια καριέρα πίσω του στο Μαγνησιακό.
Χ.Μ

Εμπρός για τις Ευρωεκλογές
Το έστησαν το προεκλογικό γραφείο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και προχωρούν εντατικά για τις Ευρωεκλογές. Η επιλογή του γραφείου δεν φαίνεται ότι είναι τυχαία, μιας και αυτό στεγάζεται στο κέντρο της πόλης και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. Ίσως κι αυτό αποτελεί ένα μέρος της επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος, για να ανατρέψει το υπάρχον κλίμα, που δείχνει πως η ημέρα των Ευρωεκλογών, δεν θα είναι και τόσο εύκολη…Πάντως, όλα είναι έτοιμα για τις 7 Ιουνίου και αυτό αποδεικνύεται από την εντατική δουλειά και το γρήγορο στήσιμο του γραφείου.
Δ.Π

«Γράψιμο» στα σχολεία
Γραμμένους τοίχους και σπασμένα τζάμια παραθύρων είναι αυτά που βλέπουν πολλοί διευθυντές σχολείων κάθε Δευτέρα που πάνε στη δουλειά τους. Κάθε σαββατοκύριακο τα «φυλακισμένα» παιδιά των διαμερισμάτων, στην επιθυμία τους να εκτονωθούν και να παίξουν, δεν υπολογίζουν ότι προκαλούν ζημιές σε δημόσια κτίρια, τις οποίες κατ’ επέκταση τις πληρώνουν οι γονείς τους. Από τη μια κι αυτά τα παιδιά έχουν το δίκιο τους, μιας και δεν έχουν πού να πάνε να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους κι από την άλλη οι μαθητές δεν μπορούν συνεχώς να βλέπουν να καταστρέφεται το σχολείο τους. Τελικά, όσο πάει η κοινωνία μας και γίνεται πιο άγρια και τα παιδιά είναι τα πρώτα που το καταλαβαίνουν, καθώς θέλοντας και μη συμμετέχουν κι αυτά…
Δ.Π

Η σημασία της Eurovision
Τελικά η Eurovision έγινε πολιτικό ζήτημα, μιας και αποτέλεσε βασικό θέμα σε εκπομπές που έχουν κύρος και φιλοξενούν πολιτικούς και σημαντικά πρόσωπα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας. Αναλύθηκε όσο τίποτε άλλο η θέση του Σάκη Ρουβά, τα τραγούδια των μεγάλων κρατών, η ποιότητα και η τηλεθέαση. Αλήθεια, κάθισε ποτέ κανείς στο τραπέζι να αναλύσει πραγματικά και σε βάθος τα μεγάλα προβλήματα αυτής της χώρας, να βρει τις αιτίες και τις πιθανές λύσεις; Ίσως τελικά η Eurovision να αποτέλεσε το «όπιο» του Έλληνα τηλεθεατή, έστω και για λίγες ημέρες…
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου