ΤΟΠΙΚΑ

Υπόλογος στο λαό για τη λιτότητα

υπόλογος-στο-λαό-για-τη-λιτότητα-851206

«Με την ομιλία του ο πρωθυπουργός απάντησε στο ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης για την εξουσία, γεγονός που βρίσκεται μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ.
Η αντιλαϊκή τους πολιτική είναι δεδομένη, εφόσον έχουν την ίδια στρατηγική, την υπηρέτηση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, προστιθεται στην ανακοίνωση και καταλήγει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη απέναντι στον λαό. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στη δικομματική αντιπαράθεση και να στρέψουν την προσοχή τους στην ισχυροποίηση της πάλης για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, στην αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής τους».
Η πολιτική της κυβέρνησης έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και τόνισε ότι «δυστυχώς, παρ ότι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς το ζητάνε, δεν μπορώ να ευχηθώ χρόνια πολλά στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Είναι μια κυβέρνηση η οποία, με την στρατηγική της των λεγομένων «μεταρρυθμίσεων», έχει έρθει σε σύγκρουση με την κοινωνία».
Πιστεύουμε, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ «ότι είναι μια πολιτική η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, με το κοινωνικό κράτος, με το δημόσιο χώρο και, προκειμένου να επιβληθεί, η κυβέρνηση εκτρέπεται συνεχώς σε θέσεις αυταρχισμού, ακόμη και σε αντισυνταγματικές ενέργειες, όπως γίνεται με το νόμο-πλαίσιο σήμερα στη Βουλή, τον οποίον, για μια ακόμη φορά καλούμε την κυβέρνηση να τον αποσύρει.»
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Αλ. Αλαβάνος είπε: «Το θέμα των εκλογών είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Εμείς είμαστε έτοιμοι, με την έννοια ότι είμαστε μέσα στην κοινωνία, μέσα στις μάχες για ένα καλύτερο αύριο, όπως δείχνει και ο ρόλος του ΣΥΝ στα θέματα του εκπαιδευτικού κινήματος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου