ΤΟΠΙΚΑ

Ελληνογαλλικές μάχες μέρος… τρίτον σήμερα στη φάση των «16» στο Κύπελλο UEFA

ελληνογαλλικές-μάχες-μέρος-τρίτον-σ-851206

Μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ η φάση των «16» να ολοκληρώθηκε, αλλά στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τώρα αρχίζει, με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται σήμερα Πέμπτη (8/3). Οι ελληνικές ομάδες μπορεί να έχουν πει αντίο στη διοργάνωση μετά τον αποκλεισμό Παναθηναϊκού και ΑΕΚ από Λανς και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα, αλλά το ελληνικό στοιχείο συνεχίζει να υπάρχει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Ο λόγος για τον Κώστα Κατσουράνη και τον Γιώργο Καραγκούνη, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τη… ρεβάνς για λογαριασμό της ΑΕΚ αφού αντιμετωπίζουν την Παρί στο «Παρκ ντε Πρενς», στο α ματς της φάσης των «16». Το φάσμα του υποβιβασμού στο γαλλικό πρωτάθλημα έχει καταπτοήσει τους Παριζιάνους (είχαν αντιμετωπίσει και τον Παναθηναϊκό στη φάση των ομίλων) που θα παραταχθούν χωρίς τους Γκαγιάρδο, Ροδρίγκες. Η Λανς, η οποία απέκλεισε τους «πράσινους» αντιμετωπίζει στο «Φελίξ Μπολάρ» την Λεβερκούζεν.
Η κάτοχος του τροπαίου και πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί της Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη λογίζεται ως φαβορί απέναντι στην αξιόμαχη Σαχτάρ από την οποία έφυγε ο Τίμοστσουκ (στη Ζενίτ). Στο Βίγκο, η προβληματική το τελευταίο διάστημα Βέρντερ χωρίς τους τραυματίες Μπορόφσκι, Μπάουμαν και με αμφίβολο τον Φρινγκς θα έχει δύσκολη αποστολή στο Βίγκο με αντίπαλο τη Θέλτα. Η έτερη ισπανική εκπρόσωπος στη διοργάνωση, η Οσασούνα χωρίς το βασικό επιθετικό ντουέτο της, Μιλόσεβιτς, Σολδάδο (τραυματισμένοι) παίζει στη Γλασκώβη με τους Ρέιντζερς.
Από εκεί και πέρα, η Νιούκαστλ θέλει να επιβεβαιώσει την αγγλική… άνοιξη στα φετινά Κύπελλα Ευρώπης, φιλοξενώντας την Άλκμααρ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», ενώ η Μακάμπι Χάιφα θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει την Εσπανιόλ, στην αναμέτρηση που θα γίνει στο Ισραήλ. Τέλος, η Μπράγκα θα προσπαθήσει να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης με αντίπαλο την Τότεναμ.
Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» (8/3):
Νιούκαστλ (Αγγλία)-Αλκμααρ (Ολλανδία)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Εσπανιόλ (Ισπανία)
Ρέιντζερς (Σκωτία)-Οσασούνα (Ισπανία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Τότεναμ (Αγγλία)
Σεβίλλη (Ισπανία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Λανς (Γαλλία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Θέλτα Βίγκο (Ισπανία)-Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)
* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου