ΤΟΠΙΚΑ

Απάντησε σε εναντίον του κατηγορίες

απάντησε-σε-εναντίον-του-κατηγορίες-851206

Σε δήλωση-απάντηση για τις κατηγορίες που δέχθηκε από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ότι ευνοεί επιχειρηματία της πόλης για αδειοδότηση θέσεων στάθμευσης προχώρησε χθες ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.

«Όσοι καταφέρθηκαν εναντίον μου με αναληθείς ισχυρισμούς και βαρείς χαρακτηρισμούς σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή, βρήκαν ευτυχώς το θάρρος να ανακαλέσουν δημοσίως τα λεγόμενά τους και να επανορθώσουν το λάθος τους, αποκαθιστώντας την αλήθεια», αναφέρει στη δήλωσή του και προσθέτει:
«Μπορώ να κατανοήσω το ενδεχόμενο μιας δημοσιογραφικής έρευνας που οδηγείται σε λανθασμένα συμπεράσματα, επειδή βασίζεται σε ελλιπή ενημέρωση και εσφαλμένες πληροφορίες. Δεν μπορώ, όμως, να ανεχθώ τις συμπεριφορές όλων εκείνων που σκοπίμως διοχετεύουν ψευδείς πληροφορίες και «μισές αλήθειες» σε δημοσιογράφους, προκειμένου να εμπλέξουν την Αυτοδιοίκηση σε ιδιωτικές υποθέσεις εκπροσώπων ή ιδιοκτητών ΜΜΕ.
Θέλω να καταστήσω σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η Νομαρχία δεν εμπλέκεται ούτε πρόκειται να εμπλακεί σε συγκρούσεις ιδιωτικών συμφερόντων, που συνδέονται με συγκεκριμένες ραδιο-τηλεοπτικές επιχειρήσεις της περιοχής.
Έχουμε μάθει να λειτουργούμε με γνώμονα τη διαφάνεια και να τηρούμε με ευλαβική συνέπεια τις αρχές της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, πορευόμαστε με ασφάλεια, σιγουριά και αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα, θωρακίζουμε το δημόσιο συμφέρον. Με τέτοιο τρόπο, μάλιστα, ώστε κανείς κακόβουλος ή ιδιοτελώς κινούμενος «πληροφοριοδότης» να μην είναι σε θέση να μας πλήξει, ακόμη και αν το επιθυμεί…»

Ημερολόγιο ενεργειών
Για το θέμα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έδωσε στη δημοσιότητα το ημερολόγιο των ενεργειών της:
Την 06.12.07 η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ στέλνει έγγραφο προς την ΝΑΜ, το οποίο κοινοποιεί στην ΑΝΤΟΠΑΚ ΑΕ, με το οποίο διαβιβάζει αίτημα της τελευταίας που αφορά στις χρήσεις γης στο ΟΤ 68 του σχεδίου πόλεως Βόλου και ζητά από τη ΝΑΜ να προβεί σε τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης του Νομάρχη (Σκοτινιώτη).
Στις 08.01.08 η ΑΝΤΟΠΑΚ ΑΕ στέλνει στη ΝΑΜ έγγραφο του Δήμου Βόλου, με το οποίο γνωστοποιείται στην εταιρία ότι για την αλλαγή χρήσεων γης απαιτείται τροποποίηση της απόφασης Νομάρχη σύμφωνα με όσα ανέφερε και το έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ (ταυτόσημη άποψη).
Στις 08.02.08 η αρμόδια Υπηρεσία της ΝΑΜ στέλνει έγγραφο προς το Δήμο Βόλου, με το οποίο κοινοποιείται το έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ και ζητά από το Δήμο να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες.
Στις 30.05.08 η ΑΝΤΟΠΑΚ ΑΕ. στέλνει αίτηση προς την ΝΑΜ με την οποία ζητά την άμεση επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης της απόφασης.
Στις 30.06.08 η ΝΑΜ αποστέλλει έγγραφο προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, με το οποίο παρά το γεγονός ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε εκφραστεί εγγράφως προς την ΝΑΜ για το θέμα, ζητά να πληροφορηθεί εάν έχει ο Νομάρχης την αρμοδιότητα να τροποποιήσει το σχέδιο πόλης.
Στις 04.06.08 η ΝΑΜ ενημερώνει την ΑΝΤΟΠΑΚ ΑΕ. για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και κοινοποιεί το έγγραφο αυτό στο Δήμο Βόλου, προκειμένου να λάβει γνώση και να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.
Στις 27.06.08 το ΥΠΕΧΩΔΕ απαντά στο ερώτημα της ΝΑΜ, και ζητά από τη ΝΑΜ να προχωρήσει στην τροποποίηση της απόφασης. Την απάντηση αυτή κοινοποιεί στην ΑΝΤΟΠΑΚ ΑΕ.
Στις 07.08.08 η ΝΑΜ αποστέλλει έγγραφο προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με το οποίο ζητά να μάθει εάν είναι σε ισχύ οι σχετικές με το θέμα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, προκειμένου να προβεί στις οφειλόμενες νόμιμες ενέργειες. Προτρέπει δε να έχει τη σχετική απάντηση έως το τέλος του Αυγούστου επειδή το αίτημα της ΑΝΤΟΠΑΚ ΑΕ. εκκρεμούσε ήδη από 08.02.08.
Στις 23.10.08 η αρμόδια Υπηρεσία του δήμου Βόλου στέλνει απάντηση προς τη ΝΑΜ, στην οποία κάνει απλή παράθεση του κανονιστικού πλαισίου, χωρίς να απαντά ούτε θετικά ούτε αρνητικά σε σχέση με το θέμα.
Στις 05.02.09 η αρμόδια Υπηρεσία της ΝΑΜ αποστέλλει προς το Εθνικό Τυπογραφείο την απόφαση του Νομάρχη για δημοσίευση.
Η απόφαση, μεταξύ των άλλων, στο αποφασιστικό της μέρος ανέφερε ότι: “…Τα παραπάνω ισχύουν για όσο χρόνο δεν τροποποιηθούν ή ανακληθούν… οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ή δεν εκδοθεί νέα απόφασή του σε σχέση με τις χρήσεις γης της συνοικίας των Παλαιών…”. Έδινε δηλαδή δυνατότητα αυτοδίκαιης ανάκλησής της σε περίπτωση που ο Δήμος Βόλου άλλαζε άποψη, σε χρόνο μεταγενέστερο.
Στις 11.02.09 η ΝΑΜ ανακαλεί την απόφαση του Νομάρχη, με έγγραφό της προς το Εθνικό Τυπογραφείο και αποστέλλεται την ίδια ημερομηνία, προς τον Δήμαρχο Βόλου προσωπική επιστολή του Νομάρχη με την οποία του ζητά να τον ενημερώσει εάν ισχύουν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τις χρήσεις γης και του ΟΤ 68. Επιπροσθέτως ο Νομάρχης απευθύνεται προς τον Δήμαρχο και του ζητά να εκφράσει ακόμα και οποιουσδήποτε άλλους λόγους για τους οποίους δεν θεωρεί σκόπιμη την έκδοση της επίμαχης απόφασης, προκειμένου να μην προβεί στην διόρθωση ή τροποποίηση της απόφασης.
Στις 19.02.09 η ΑΝΤΟΠΑΚ ΑΕ. στέλνει εξώδικη διαμαρτυρία προς το Νομάρχη Μαγνησίας, με την οποία θέτει συγκεκριμένη προθεσμία για την αποστολή της απόφασης στο Εθνικό Τυπογραφείο, διαφορετικά δηλώνει ότι θα αναζητήσει δια της δικαστικής οδού αστικές και ποινικές ευθύνες για την ανόρθωση της άνω του 1 εκ. € οικονομικής ζημιάς της.
Στις 23.02.09 αποστέλλεται επιστολή του Αντιδημάρχου Βόλου κ. Γ. Στάμου, με την οποία παίρνει θέση αρνητική σχετικά με την έκδοση της απόφασης. Η επιστολή δεν λαμβάνεται υπόψη από την ΝΑΜ λόγω μη αρμοδιότητας του Δημάρχου για το θέμα.
Μια μέρα μετά, στις 24.02.09 αποστέλλεται από τον Δήμαρχο Βόλου επιστολή προς τον Νομάρχη, με την οποία λέει ότι δεν ισχύουν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και άρα, κατά την άποψή του, δεν πρέπει να προβεί ο Νομάρχης σε έκδοση απόφασης διόρθωσης – τροποποίησης. Τρεις εργάσιμες μέρες αργότερα, την 03.03.09 αποστέλλεται έγγραφο από την ΝΑΜ προς την ΑΝΤΟΠΕΚ ΑΕ, που κοινοποιείται στο Δήμο Βόλου, με το οποίο διαβιβάζεται η επιστολή του Δημάρχου Βόλου προς τον Νομάρχη προκειμένου να «κλείσει» το θέμα.
Ακολουθεί εξώδικη διαμαρτυρία της ΑΝΤΟΠΑΚ ΑΕ. προς το Δήμο Βόλου σε σχέση με την επιστολή του Δημάρχου. Από τα προηγούμενα αποδεικνύεται ότι η ΝΑΜ σε καμία ενέργεια αδειοδότησης δεν προχώρησε ενώ σταθερά επιζητούσε τις απόψεις και τις αποφάσεις του Δήμου Βόλου για το ζήτημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου