Πιο κοντά οι κάτοικοι στις παρόχθιες πλευρές του Κραυσίδωνα

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-03, 12:25:54
Πιο κοντά οι κάτοικοι στις παρόχθιες πλευρές του Κραυσίδωνα

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των δύο πεζογεφυρών

«Επικοινωνία» αποκτούν οι κάτοικοι στις παρόχθιες πλευρές του Κραυσίδωνα, μετά την τοποθέτηση δύο πεζογεφυρών, η μία στο ύψος του Αγίου Γεράσιμου και η άλλη στο ύψος όπου τερματίζει η Αναλήψεως.

Η εγκατάσταση των δύο πεζογεφυρών ολοκληρώθηκε χθες από το Δήμο Βόλου, φέρνοντας πιο κοντά τους κατοίκους των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, το έργο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Οπως εξήγησε η απουσία πεζογεφυρών ανάγκαζε τους πεζούς να κάνουν ολόκληρους κύκλους προκειμένου να περάσουν στην απέναντι πλευρά του Κραυσίδωνα. Επρεπε ή να κατέβουν μέχρι την Αναπαύσεως ή να ανηφορίσουν μέχρι τον Περιφερειακό για να μπορέσουν να περάσουν στην απέναντι πλευρά του χειμάρρου.

Πλέον η «επικοινωνία» μεταξύ των δύο πλευρών είναι πιο εύκολη και σύντομη μέσα από τις δύο πεζογέφυρες.

 

Δήλωση Φ. Λαμπρινίδη

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι εγκαινιάζονται, το ένα μετά το άλλο, έργα που είτε υλοποιήθηκαν είτε έφθασαν σε φάση ολοκλήρωσης από τη Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη, οποία, ωστόσο, ο κ. Μπέος επιμένει να  ασκεί μηδενιστική κριτική, εκφράζει με δήλωσή του ο τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του  Δήμου Βόλου, Φώτης Λαμπρινίδης, αναφερόμενος ειδικότερα στην τοποθέτηση των δύο πεζογεφυρών επί του Κραυσίδωνα και στα εγκαίνια του παιδικού σταθμού «ΑΡΙΩΝ».

Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε να εγκαινιάζονται, το ένα μετά το άλλο, έργα που είτε υλοποιήθηκαν είτε έφθασαν σε φάση ολοκλήρωσης από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στην οποία, ωστόσο, ο κ.Μπέος επιμένει να  ασκεί μηδενιστική κριτική.

Μόνο αυτό το διήμερο ανακοινώθηκαν η τοποθέτηση των δύο πεζογεφυρών επί του Κραυσίδωνα και τα αυριανά  εγκαίνια του παιδικού σταθμού «ΑΡΙΩΝ», στη συμβολή των οδών Ορφανοτροφείου - Παγασών, μετά την ολοκλήρωση, ήδη από το καλοκαίρι, όλων των απαιτούμενων εργασιών για την πλήρη και ασφαλή λειτουργία του.

Με την τοποθέτηση των δύο πεζογεφυρών επί του Κραυσίδωνα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα κυκλοφορίας αλλά και ασφάλειας των πεζών και των ποδηλατών στη συγκεκριμένη περιοχή. Το έργο αυτό στηρίζεται σε μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και υλοποιήθηκε με ιδίους πόρους που εξασφαλίστηκαν για το σκοπό αυτό, τελικής συνολικής δαπάνης 56.000 ευρώ, η δε εγκατάσταση  και έναρξη της εργολαβίας έγινε στις 6 Μαΐου 2014. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να υλοποιηθεί το σύνολο των αντίστοιχων παρεμβάσεων, όπως η γεφύρωση στο ύψος της Αγίας Παρασκευής και η αποκατάσταση της γεφύρωσης στον Ξηριά, οι οποίες είναι ενταγμένες στο τεχνικό πρόγραμμα και αφορούν την επίλυση καθημερινών προβλημάτων των συμπολιτών μας.

Τα έργα στον παιδικό σταθμό «ΑΡΙΩΝ» δρομολογήθηκαν από την προκάτοχη σ’ εμάς δημοτική αρχή και υλοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου στη διάρκεια της δικής μας θητείας, με συνολική δαπάνη 318.000 ευρώ. Περιλαμβάνουν την προσθήκη  νέων αιθουσών, την ανακαίνιση  του παλαιού κτηρίου και την ανακατασκευή της αυλής, όπου έγινε επίστρωση του χώρου παιχνιδιών με δάπεδο ασφαλείας, σύμφωνα με τα νέα πρότυπα ασφαλείας. Ο παιδικός σταθμός επαναλειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2014». 

ΕΛ. ΧΑΝ. 

(φωτο: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ)

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=