ΤΟΠΙΚΑ

Δύο τόνοι τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο

δύο-τόνοι-τρόφιμα-στο-κοινωνικό-παντο-13342

Σειρά φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών από το τοπικό τμήμα των ΑΧΕΠΑΝΣ

Η οικονομική στήριξη άπορων οικογενειών αποτελεί το επίκεντρο της δράσης που αναπτύσσει το τοπικό παράρτημα των ΑΧΕΠΑΝΣ, κατ’ αντιστοιχία με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε πανελλήνιο επίπεδο. Στη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε, αλλά και της προηγούμενης, συγκεντρώθηκαν και προσφέρθηκαν τρόφιμα συνολικού βάρους δύο τόνων, για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βόλου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του τμήματος AG 13 Αργοναύτες, Βαγγέλης Κωνσταντάκος, επισημαίνει ότι «καλύπτουμε όλη την περιοχή της Μαγνησίας, στηρίζουμε τις αδύναμες οικογένειες και έχουμε έρθει σε επαφή με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να συνδράμουμε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται».

Στα άμεσα σχέδια των μελών του τοπικού παραρτήματος των ΑΧΕΠΑΝΣ είναι η συγκέντρωση υλικού, ενδυμάτων, τροφίμων και ότι άλλο απαιτείται, για τη στήριξη των ευπαθών οικογενειών της Μαγνησίας. «Θα είμαστε παράλληλα κοντά στους αστέγους που συνδράμει η Μητρόπολη, αλλά και σε όποιο συνάνθρωπό μας ζητήσει τη βοήθειά μας» υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντάκος.

Παράλληλα οι ΑΧΕΠΑΝΣ στηρίζουν το έργο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς προσέφεραν το συνολικό ποσό των 150.000 δολαρίων, προκειμένου να σιτίζονται οι οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση.

«Βασικοί μας στόχοι είναι να στηρίξουμε τα Ελληνικά ιδεώδη όπως είναι ο Ελληνισμός, η Παιδεία, η οικογένεια, η φιλανθρωπία» επισημαίνει ο ταμίας της 25ης Περιφέρειας Ελλάδος, Απόστολος Οντόπουλος, για να προσθέσει ότι «στηρίζουμε τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία, τον Ευαγγελισμό και το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, είμαστε σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και δίνουμε χρήματα, προκειμένου να σιτίσουμε τις οικογένειες, που πλήττονται από την κρίση».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

(φωτο: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου