ΤΟΠΙΚΑ

Δύο τόνοι ρούχα για παιδιά ~ Κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας

δύο-τόνοι-ρούχα-για-παιδιά-κινητοποίη-27132

Συγκινητική κοινωνική πρωτοβουλία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγχιάλου

Δύο τόνοι ρούχα και παιχνίδια για την ενίσχυση του Χαμόγελου του παιδιού στη Θεσσαλονίκη και της Ενωσης Φίλων Πολυτέκνων στην Αθήνα είναι ο απολογισμός της πρόσφατης πρωτοβουλίας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγχιάλου.

Η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα αλληλεγγύης, προσφέροντας ρούχα και παιχνίδια για το Χαμόγελο του παιδιού και παράλληλα ρούχα για μικρούς και μεγάλους, αλλά και παιχνίδια για την Ενωση φίλων πολυτέκνων.

Παράλληλα, προσφέρθηκαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων, εκατό περίπου κιλά, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου, που λειτουργεί στην Αγχίαλο, με την φροντίδα των υπευθύνων του ιερού ναού Αγίου Ραφαήλ.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται, διότι δεν σταματάμε καθόλου. Συνέχεια συγκεντρώνουμε διάφορα είδη και αυτή την περίοδο έχουμε ως στόχο να στείλουμε και πάλι είδη πρώτης ανάγκης και στο Χαμόγελο του παιδιού και στην Ενωση Πολυτέκνων και στο Ορφανοτροφείο όταν χρειάζεται» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Ταβέλης.

Η τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, όπως μαρτυρά, εξάλλου, η ένθερμη ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε φιλανθρωπική πρωτοβουλία που υλοποιείται. Η βοήθεια του Συλλόγου έχει ταξιδέψει, σημειωτέον, μέχρι τη Σερβία, προκειμένου να βοηθηθούν δεκάδες ταλαιπωρημένες ψυχές.

Τα γραφεία του Συλλόγου, που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο, έχουν διαμορφωθεί με εθελοντική εργασία πενήντα περίπου μελών, η οποία διήρκεσε τρεις περίπου μήνες. Ο ίδιος χώρος «φιλοξενεί» τα τμήματα και τις επιμέρους δραστηριότητες του Συλλόγου, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Ταβέλης «έχει γίνει το στέκι όπου πραγματοποιούνται μαθήματα, ενώ παράλληλα παραχωρούμε τα γραφεία μας για συμβουλευτικές δράσεις γονέων των μαθητών του Γυμνασίου, διότι δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος».

Γενικώς ο Φιλοπρόοδος αναπτύσσει διαρκώς καινούργιες δραστηριότητες, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τον άνθρωπο, τους απόρους και τα αδύναμα οικονομικά μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου διοργανώνονται, εξάλλου, καλλιτεχνικές βραδιές αλληλεγγύης, τα έσοδα των οποίων διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών δεκάδων απόρων.

Σε αρκετές περιπτώσεις η ευαισθησία του κόσμου μεταφράζεται σε τρόφιμα και ρούχα για απόρους, σε αποπληρωμή τιμολογίων της ΔΕΗ, για την επανασύνδεση του ρεύματος, αλλά και σε αμέριστη συμπαράσταση, όπου απαιτείται.

Ενόψει των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις αλληλεγγύης, η μία σε συνεργασία με όλους σχεδόν τους Συλλόγους της Αγχιάλου και η δεύτερη με τη συνδρομή δεκάδων καλλιτεχνών, οι οποίοι προσφέρονται αφιλοκερδώς, για να συμβάλουν στην προσπάθεια ενίσχυσης πολλών άπορων οικογενειών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου