ΤΟΠΙΚΑ

Ρατσιστική συμπεριφορά καταγγέλλει το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

ρατσιστική-συμπεριφορά-καταγγέλλει-30356

Συνεδρίασε το σχολικό συμβούλιο ζητώντας ακύρωση της απόφασης της επιτροπής παιδείας Βόλου

Ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, καταγγέλλει το σχολικό συμβούλιο της μονάδας, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης της δημοτικής επιτροπής παιδείας για τη στέγαση του πέμπτου τμήματος της α’ τάξης του συστεγαζόμενου στο Καρτάλειο Διδακτήριο 5ου Γυμνασίου Βόλου, στο γραφείο καθηγητών του ΕΠΑΛ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η απόφαση οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ να «συγκατοικήσουν» στα ίδια γραφεία με τους καθηγητές του εσπερινού ΕΠΑΛ, προκειμένου να απελευθερωθεί μία αίθουσα για τη στέγαση του πέμπτου τμήματος της α’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Βόλου, βρήκε αντίθετο το σχολικό συμβούλιο του επαγγελματικού λυκείου. Συνεδρίασε εκτάκτως χθες, στον απόηχο της απόφασης που έλαβε η δημοτική επιτροπή παιδείας και αποφάσισε να αντιδράσει σθεναρά.

Οπως τονίστηκε, οι μαθητές του ΕΠΑΛ κινούνται μεταξύ δύο διδακτηρίων για να κάνουν μάθημα, ενώ έχουν ήδη δύο μετακινούμενα τμήματα. «Εχουμε 15 τμήματα και 13 αίθουσες διδασκαλίας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δύο τμήματα που δεν έχουν μόνιμη αίθουσα διδασκαλίας», ανέφερε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Νίκος Κατσαβριάς.

Στην απόφασή του το σχολικό συμβούλιο του ΕΠΑΛ, επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να αναστατώνονται τα σχολεία για να λυθούν ανύπαρκτα προβλήματα. Αντί να ματαιοπονούμε ασχολούμενοι με το πέμπτο τμήμα του Γυμνασίου ας ασχοληθούμε με τους μαθητές του ΕΠΑΛ οι οποίοι κινούνται σε δύο διδακτήρια, έχουν ήδη δύο μετακινούμενα τμήματα, έχουν μείνει εκτός εργαστηρίου φυσικής και δεν έχουν γυμναστήριο. Διαφορετικά είμαστε υπόλογοι για ρατσιστική στάση απέναντί τους. Η απόφαση της επιτροπής παιδείας πρέπει να ακυρωθεί και να επαναληφθεί η συνεδρίαση ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις. Η αποδοχή της συνεπάγεται κλίμα πόλωσης, πολεμικής και αντιπαράθεσης που δεν συμφέρει κανέναν».

Μάλιστα, χθες αντιπροσωπεία του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, ζήτησε ραντεβού από το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου να ακουστεί η άποψή του σχολείου για τα τεκταινόμενα στο Καρτάλειο.

Σχετικά άρθρα:

Απόφαση «συγκατοίκησης» 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και Εσπερινού

Λύση για το Καρτάλειο αποφασίζει η Επιτροπή Παιδείας

Λύση στην προβληματική συγκατοίκηση ~ Στο Καρτάλειο διδακτήριο

Σχολική ζωή ως …νομάδες ~ Σε κατάληψη το 1ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ

Μαθητική κατάληψη στο Καρτάλειο Διδακτήριο του Βόλου

Σε σώμα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας

Καζάνι που βράζει πάλι το Καρτάλειο ~ Μαθητές κάνουν μάθημα στο γυμναστήριο!

Μυρίζει «μπαρούτι» στο Καρτάλειο ~ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Άστεγοι 27 μαθητές του 5ου Γυμνασίου ~ ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΤΑΛΕΙΟ

Λύση για το πρόβλημα στο Καρτάλειο

Λύση του διδακτηριακού προβλήματος στο Καρτάλειο Διδακτήριο

Εμπόλεμη ζώνη το Καρτάλειο ~ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Θέση… μάχης για το Καρτάλειο ~ ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στο Καρτάλειο Διδακτήριο

«Αγκάθι» η συστέγαση στο Καρτάλειο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου