ΤΟΠΙΚΑ

Δριμύ κατηγορώ κατά Πρύτανη

δριμύ-κατηγορώ-κατά-πρύτανη-49934

Από τις καθαρίστριες για το διαγωνισμό ανάθεσης της καθαριότητας σε ιδιώτη

Δριμύ κατηγορώ από τις καθαρίστριες που απασχολούνται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο κατά του νέου Πρύτανη Γιώργου Πετράκου.

Οι καθαρίστριες καταγγέλλουν τον κ. Πετράκο ότι σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή υπογράμμισε ότι οι 27 καθαρίστριες μπορούν να συστήσουν κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό και τον καλούν να ακυρώσει το διαγωνισμό για ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη και να προχωρήσει σε προσλήψεις αορίστου χρόνου.

«Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις εφευρέθηκαν για να χρυσώσουν το χάπι των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων στο δημόσιο και με αυτή την …επιχείρηση, να διεκδικήσουν την εργολαβία του πανεπιστημίου, απέναντι στις εταιρίες μεγαθήρια που κάνουν προσφορές.» καταγγέλλει το σωματείο καθαριστριών και παράλληλα υπογραμμίζει « Όλα λύθηκαν για τον κύριο πρύτανη, αλλά δεν μπορείς να είσαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Ο κύριος πρύτανης με την κίνησή του να απολύσεις τις καθαρίστριες και να φέρει ιδιώτη εργολάβο, αποδεικνύει ότι είναι με τα μπούνια με την κυβερνητική πολιτική. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί αυτοί.»

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών νομού Μαγνησίας μαζί με τις καθαρίστριες του ιδρύματος, ζητούν και απαιτούν άμεσα να σταματήσει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου στην καθαριότητα, να αναλάβει η πρυτανική αρχή την ευθύνη για τις προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με τις ίδιες αποδοχές και χωρίς εργολάβους.

Επίσης καλεί τους φοιτητές να κάνουν δική τους υπόθεση την υγεία και την υγιεινή στους χώρους που περνάν πολλές ώρες της ημέρας τους και τους εργαζόμενους στο ίδρυμα να κάνουν και εκείνοι δική τους υπόθεση την υγιεινή στο χώρο που εργάζονται.

Σχετικά άρθρα:

Φόβοι για την υγιεινή και καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αγωνιστικό ραντεβού στο Θόλο σήμερα στις 12μ.

Διπλό μέτωπο… μάχης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ανοιξαν οι ασκοί του Αιόλου

Παράσταση διαμαρτυρίας από τις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πόρτα εξόδου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βλέπουν οι καθαρίστριες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου