ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζει Πρύτανη η Σύγκλητος

στηρίζει-πρύτανη-η-σύγκλητος-264233

Ζητά από το Συμβούλιο να μη δημιουργήσει πρόβλημα διοίκησης του ιδρύματος

Το μονόδρομο της συνεργασίας μεταξύ Πρύτανη και Συμβουλίου, δείχνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλώντας το Συμβούλιο να μην δημιουργήσει πρόβλημα διοίκησης στο Ιδρυμα. Ζητά λοιπόν την έγκριση των αρμοδιοτήτων που ο Πρύτανης, Ι. Μεσσήνης μεταβιβάζει σε επτά αναπληρωτές του και προειδοποιεί ότι εάν μέχρι τις 9 Απριλίου δεν δοθεί «πράσινο φως», θα δημιουργηθεί πρόβλημα ακυβερνησίας στο Π.Θ. και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, συνεδρίασε εκτάκτως η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Ιδρύματος, Ιωάννη Μεσσήνη. Αποκλειστικό θέμα που τέθηκε επί τάπητος, ήταν ο κίνδυνος «ακυβερνησίας» στο ίδρυμα, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου, να μην εγκρίνει τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε επτά αναπληρωτές Πρύτανη.

Οπως είναι γνωστό, στις 9 Απριλίου ολοκληρώνεται η θητεία των επτά αναπληρωτών Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Προκειμένου να μη δημιουργηθεί κενό διοίκησης, ο κ. Μεσσήνης, φρόντισε εγκαίρως για τη σύνταξη της νέας του πρότασης, εισηγούμενος τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε επτά αναπληρωτές του. Ωστόσο το Συμβούλιο, αντί να εξετάσει τη νομιμότητα των αρμοδιοτήτων, απέρριψε στο σύνολό της την πρόταση του Πρύτανη, υποστηρίζοντας ότι οι επτά αναπληρωτές είναι πολλοί και ότι ο κ. Μεσσήνης θα πρέπει να περιορίσει τους συνεργάτες του σε τρεις.

Η απόφαση του συμβουλίου, έρχεται ουσιαστικά να δημιουργήσει πρόβλημα διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο κ. Μεσσήνης από την πρώτη στιγμή, φρόντισε να ενημερώσει μέσω e-mail, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για τις εξελίξεις και χθες, για το ίδιο θέμα, συνεδρίασε η Σύγκλητος.

Σύσσωμη η Σύγκλητος, τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Πρύτανη, Ι. Μεσσήνη και αποφάσισε ομόφωνα να τη στηρίξει.

Με έγγραφο που θα κοινοποιήσει σήμερα κιόλας στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, η Σύγκλητος θα πιέσει για την έγκριση τόσο των αρμοδιοτήτων όσο και του αριθμού των αναπληρωτών Πρύτανη.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πάντως και μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου, η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι μεγάλη, καθώς τυχόν νέα απόρριψη της πρότασης του πρύτανη, θα βάλει σε περιπέτειες το ίδρυμα τόσο σε οικονομικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων που χειρίζεται η επιτροπή ερευνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου