ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή μήλων

ολοκληρώθηκε-η-συγκομιδή-μήλων-51295

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς με τα μήλα «Ζαγορίν» θα συμμετέχει σε διεθνή έκθεση στην Τζέντα

Η συγκομιδή των μήλων ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες στις περισσότερες περιοχές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και οι παραγωγοί κάνουν λόγο για μια εξαιρετική χρονιά. Συγκεκριμένα φαίνεται ότι η παραγωγή φέτος έφτασε τα 13 εκατ. κιλά έναντι των 9 εκατ. κιλά μήλων που ήταν πέρυσι.

Δυστυχώς, όμως από τη χαλαζόπτωση του περασμένου Ιουνίου υπέστησαν σοβαρές ζημιές πολλοί παραγωγοί του Πουρίου. Μάλιστα σύμφωνα με παραγωγούς της περιοχής η περιφέρεια του Πουρίου υπέστη ζημιά της τάξης του 80-90%.

Εκτός από τις αυξημένες ποσότητες η φετινή παραγωγή, χαρακτηρίζεται για την εξαιρετική ποιότητα, γεγονός που θα βοηθήσει στις εξαγωγές των φρούτων. Ωστόσο φέτος οι τιμές παρατηρούνται λίγο μειωμένες συγκριτικά με πέρυσι.

«Φέτος η παραγωγή μας είναι πολύ καλή και από ποιότητα και από ποσότητα», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μηλοπαραγωγός και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης – Μαρίνος Χιώτης, προσθέτοντας ότι όλο οι παραγωγοί παραδίδουν τα μήλα τους στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου.

Τώρα όσον αφορά στο κομμάτι των εξαγωγών, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου, οι περισσότερες γίνονται στη Μέση Ανατολή (Αίγυπτο, Ισραήλ κ.α.) αλλά και σε όμορες χώρες των Βαλκανίων.

Τα μήλα «Ζαγορίν» σε έκθεση στην Τζέντα

Επίσης το διάστημα 17-20 Νοεμβρίου τα μήλα «Ζαγορίν» θα συμμετέχουν σε διεθνή έκθεση τροφίμων στην Τζέντα Σαουδικής Αραβίας. Ουσιαστικά η έκθεση είναι μια καλή ευκαιρία για τους ανθρώπους του χώρου να προσεγγίσουν τη συγκεκριμένη αγορά και να κλείσουν νέες συνεργασίες ή να ανανεώσουν παλιές.

Η επίσκεψη στην έκθεση θα παρέχει εκτενείς πληροφορίες για οτιδήποτε νεότερο στον κλάδο, καθώς και τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις. Επίσης μερικοί από τους τομείς της έκθεσης θα είναι: τα τρόφιμα, τα ποτά, τα συστατικά των τροφίμων, ο εξοπλισμός κ.α.

Τέλος όσον αφορά στις φετινές τιμές χοντρικής πώλησης των μήλων «Ζαγορίν», σύμφωνα με τον διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, θα είναι μειωμένες κατά πέντε λεπτά το κιλό, συγκριτικά με πέρυσι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου