ΤΟΠΙΚΑ

Αγγίζει τα 12 εκατ. κιλά η φετινή παραγωγή μήλων για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς

αγγίζει-τα-12-εκατ-κιλά-η-φετινή-παραγωγ-83061

Αυξημένη κατά 3 εκατ. κιλά η φετινή παραγωγή

Αυξημένη κατά 3 εκατ. κιλά φαίνεται πως είναι η φετινή παραγωγή των μήλων, για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, συγκριτικά με πέρσι. Συγκεκριμένα φέτος η παραγωγή έχει «αγγίξει» τα 12 εκατομμύρια κιλά μήλα ενώ πέρσι έφτασε μόλις τα 9 εκατομμύρια.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Τη συγκεκριμένη περίοδο, οι παραγωγοί της περιοχής έχουν ολοκληρώσει τα 2/3 της συνολικής παραγωγής. Μάλιστα η φετινή παραγωγή πέρα από το γεγονός ότι είναι αυξημένη, φαίνεται ότι έχει εξαιρετική ποιότητα, κάτι που θα βοηθήσει στις εξαγωγές των φρούτων.

«Φέτος η παραγωγή των μήλων είναι ικανοποιητική, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου κ. Διονύσης Βαλασσάς, προσθέτοντας ότι στην πλειοψηφία τα μήλα «Ζαγορίν» διοχετεύονται στην ελληνική αγορά ενώ εξαγωγές πραγματοποιούνται στο 10-30% της παραγωγής.

Οσον αφορά στο κομμάτι των εξαγωγών, όπως τόνισε ο κ. Βαλασσάς οι περισσότερες πραγματοποιούνται στη Μέση Ανατολή (Αίγυπτο, Ισραήλ κ.α.) αλλά και σε όμορες χώρες των Βαλκανίων.

Τα μήλα «Ζαγορίν» σε έκθεση στη Τζέντα

Επίσης φέτος το διάστημα 17-20 Νοεμβρίου τα μήλα «Ζαγορίν» θα συμμετέχουν σε διεθνή έκθεση τροφίμων στην Τζέντα Σαουδικής Αραβίας. Ουσιαστικά η έκθεση είναι μια καλή ευκαιρία για τους ανθρώπους του χώρου να προσεγγίσουν τη συγκεκριμένη αγορά και να κλείσουν νέες συνεργασίες ή να ανανεώσουν παλιές.

Η επίσκεψη στην έκθεση θα παρέχει εκτενείς πληροφορίες για οτιδήποτε νεότερο στον κλάδο, καθώς και τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις. Επίσης μερικοί από τους τομείς της έκθεσης θα είναι: τα τρόφιμα, τα ποτά, τα συστατικά των τροφίμων, ο εξοπλισμός κ.α.

Τέλος όσον αφορά στις φετινές τιμές χοντρικής πώλησης των μήλων «Ζαγορίν», σύμφωνα με τον διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, θα είναι μειωμένες κατά πέντε λεπτά το κιλό, συγκριτικά με πέρυσι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου