ΤΟΠΙΚΑ

Δίκτυο πληροφόρησης και συμβουλευτικής

δίκτυο-πληροφόρησης-και-συμβουλευτι-65278

Για τους εργαζομένους λειτουργεί στο ΕΚΒ στο πλαίσιο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Η πληροφόρηση και η συμβουλευτική στήριξη των εργαζομένων, καθίσταται πλέον ως βασική προτεραιότητα, δεδομένου των ισχυρών ανατροπών στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας. Οι εργαζόμενοι, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις ραγδαίες αυτές αλλαγές καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, για τις οποίες η πολιτεία οφείλει να τους παρέχει όσο είναι εφικτό έγκυρη πληροφόρηση, καθώς και υποστήριξη, μέσα από δομές και συστήματα ευρέως προσβάσιμα από το σύνολο των πολιτών.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι η πληροφόρηση και η συμβουλευτική για σημαντικά ζητήματα, τα οποία αφορούν τους εργαζομένους, παρουσιάζει κενά, ενώ παράλληλα οι ανάγκες για ενημέρωση και στήριξη αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Το κενό αυτό καλείται να καλύψει το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής εργαζομένων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, στόχος του οποίου είναι να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και να προσφέρει τις ανάλογες υπηρεσίες του στο εργατικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να διαχειριστούν σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Η νέα αυτή δραστηριότητα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, έχει σαν στόχο την ενημέρωση, την πληροφόρηση και τη συμβουλευτική, με έμφαση και προτεραιότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και της απασχόλησης.

Ειδικότερα το Δίκτυο προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για θέματα που σχετίζονται με το καθεστώς ασφάλισης των εργαζομένων, καθώς και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους. Εγκυρη πληροφόρηση για καίρια ζητήματα που άπτονται των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και υπηρεσίες πληροφόρησης, οι οποίες απευθύνονται τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε ανέργους και σχετίζονται με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης και τις γενικότερες αλλαγές στον εργασιακό βίο.

Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους ωφελούμενους να διαχειριστούν σε επίπεδο ατομικής ή ομαδικής συμβουλευτικής ζητήματα όπως η διαχείριση άγχους, επίλυση συγκρούσεων στον εργασιακό χώρο, ανάπτυξη διεκδικητικής συμπεριφοράς, καθώς και αιτήματα προσωπικής ανάπτυξης.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής παρέχονται επίσης δωρεάν στους ωφελούμενους μέσω της έκδοσης και διακίνησης ενημερωτικού υλικου, με τη χρήση των κατάλληλων μεθόδων συμβουλευτικής, τη λειτουργία διαδραστικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι χρήστες έρχονται σε άμεση επαφή με το ενημερωτικό υλικό, με ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, καθώς και εξ’ αποστάσεως με τη χρήση του διαδικτύου.

Οσοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες του Δικτύου, μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ www.inegsee.gr, με εγγραφή στη σχετική λίστα της διαδραστικής πλατφόρμας, καθώς και με προσωπική επαφή στις κατά τόπους υπηρεσίες του Δικτύου. Για το νομό Μαγνησίας η υπηρεσία εδρεύει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, Μακρυνίτσης 38, τ.κ.38333, τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-24735, mail: volosinediktioinegsee.gr, αρμόδια σύμβουλος Μούτου Κατερίνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου