ΤΟΠΙΚΑ

Μετακινήσεις διευθυντών και εργαζομένων υπέγραψε ο Αχιλλέας Μπέος

μετακινήσεις-διευθυντών-και-εργαζομ-81146

Αναστάτωση στους εργαζόμενους που υποστηρίζουν ότι έπρεπε να προηγηθούν οι κρίσεις

Αναστάτωση στους κύκλους των εργαζομένων του Δήμου Βόλου, προκάλεσαν οι εσωτερικές μετακινήσεις Διευθυντών που υπέγραψε τη Δευτέρα το πρωί, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και αναρτήθηκαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Διαύγεια. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων, οι μετακινήσεις διευθυντών και προσωπικού, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Μπέου, η Διευθύντρια Κοιμητηρίων Ελένη Μπακογιάννη μετατέθηκε στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, ο Διευθυντής Δόμησης, Σπύρος Τσιραντωνάκης στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Διευθυντής Καθαριότητας Χρήστος Τσιλιός στη διεύθυνση Κοιμητηρίων. Αντίστοιχες δύο εσωτερικές μετακινήσεις έγιναν και για δύο εργαζόμενες ΥΕ προσωπικού καθαριότητας, που μετατέθηκαν στο τμήμα συντήρησης στη Διεύθυνση Κοιμητηρίων και στο τμήμα καθαριότητας και ανακύκλωσης στη δημοτική ενότητα Ν. Ιωνίας, αντίστοιχα.

Το… ανακάτεμα «της τράπουλας» από το Δήμαρχο, που έρχεται να προηγηθεί των κρίσεων των διευθυντών, προκάλεσε αντιδράσεις από το Σύλλογο Εργαζομένων. Στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου, ο Πρόεδρος, Γιώργος Μαγιάκος, εξέφρασε τη διαφωνία του με τις εσωτερικές μετακινήσεις διευθυντών και προσωπικού. «Πρέπει να περιμένουμε τις κρίσεις, να δούμε ποιοι θα κριθούν και μετά να προχωρήσει η διαδικασία, όπως προβλέπεται», υποστήριξε ο κ. Μαγιάκος.

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων

Στο μεταξύ, σε νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων, καλεί τους εργαζόμενους ο τοπικός Σύλλογος.

Χθες, το πρωί στη Γενική Συνέλευση, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έδωσαν το παρών, με αποτέλεσμα να αποκτήσει χαρακτήρα ενημερωτικής συνάντησης, στη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος, Γιώργος Μαγιάκος, αναφέρθηκε στις καταγγελίες εργαζομένων, βάσει των οποίων βρέθηκαν διπλά φύλλα αξιολόγησης για τα ίδια πρόσωπα, τόσο στο Γραφείο Προσωπικού όσο και στο Σύλλογο. Με αίτημά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν την επιστροφή των φακέλων τους από το Γραφείο Προσωπικού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα έγγραφα της αξιολόγησης φέρουν την υπογραφή τους ή κατατέθηκαν με πρωτοβουλία των προϊσταμένων τους.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ εξήγγειλε νέα απεργιακή κινητοποίηση – αποχή των εργαζομένων από την αξιολόγηση ενώ ο Σύλλογος ξεκινά και νέο γύρο συγκέντρωσης υπογραφών κατά του μέτρου που θα οδηγήσει σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις από τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Μάλιστα, πρόκειται να δώσουν το παρών, στη νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, την ερχόμενη Δευτέρα, διεκδικώντας από το Δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, να δώσει εντολή στις υπηρεσίες για να παγώσει κάθε διαδικασία.

Από την πλευρά της πάντως, η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, καταλόγισε ευθύνες στον «εργοδοτικό συνδικαλισμό» για τη μικρή συμμετοχή στη συνέλευση και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση ενάντια στην ανεργία το ερχόμενο Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, της 1ης Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου