ΤΟΠΙΚΑ

Εισβολή στη ΔΗΤΕΒ και χειροδικία

εισβολή-στη-δητεβ-και-χειροδικία-591675

Σοβαρό επεισόδιο χθες στη ΔΗΤΕΒ. Ο ναυπηγός της Αργούς Νίκος Ρέπος εισέβαλε στα γραφεία της επιχείρησης στο Εκθεσιακό Κέντρο, επιτέθηκε βιαίως και χειροδίκησε εναντίον του προέδρου της επιχείρησης Μιλτιάδη Ζιάκα. Ακολούθησε η σύλληψή του από την Αστυνομία. Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα με την κατάθεση μηνύσεων.
Ο κ. Ρέπος διεκδικεί την εξόφλησή του από διάφορες εργασίες πάνω στην Αργώ.
Το επεισόδιο καταδίκασε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, υπογραμμίζοντας ότι “με τη βία δεν λύνονται προβλήματα”.
Χθες το πρωί ο ναυπηγός του σκάφους αρχικά μετέβη στο Δήμο Βόλου, ζητώντας να πληρωθεί το ποσό που του οφείλεται για να εξοφληθεί. Χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις κατά του δημάρχου Βόλου, τον καλούσε να βγεί από το γραφείο του για να “εξηγηθούν”.
Προκειμένου να μην οξυνθούν περισσότερο η κατάσταση και ενώ εργαζόμενοι και συνεργάτες του δημάρχου επιχείρησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, μεσολάβησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παν. Χαρβάλας, με τον οποίο συναντήθηκε ο κ. Ρέπος, και βρέθηκε μία φόρμουλα να του καταβληθεί ένα μέρος του ποσού ύψους 5.000 ευρώ.
Και ενώ τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε, ο ναυπηγός του σκάφους μετέβη στο Εκθεσιακό Κέντρο. Εισέβαλε ως μαινόμενος ταύρος στον προθάλαμο του γραφείου του κ. Ζιάκα και ενώπιον των υπαλλήλων της ΔΗΤΕΒ επιτέθηκε εναντίον του και άρχισε να χειροδικεί.
Ζητούσε να πάρει πίσω μία εγγυητική που παραμένει κατατεθειμένη στη ΔΗΤΕΒ μέχρι να γίνει η επίσημη παράδοση – παραλαβή του σκάφους και του φακέλου του προγράμματος.
Μόλις ο κ. Ζιάκας του επισήμανε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν αυτή η δυνατότητα, συνέχισε τις επιθέσεις μέσα στο γραφείο του πλέον, πετώντας εδώ και εκεί ό,τι έβρισκε μπροστά του και χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις κατά των ανθρώπων του Δήμου.
Η Αστυνομία που ειδοποιήθηκε έφτασε στο Εκθεσιακό Κέντρο, όπου και συνέλαβε τον κ. Ρέπο.
Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, όπου κατατέθηκαν μηνύσεις, ενώ αργά το μεσημέρι ο κ. Ρέπος αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.
«Τον άρπαξα από τον λαιμό. Έχω υποχρεώσεις, οφειλές, πρέπει να κρατήσω ανοιχτή την επιχείρησή μου. Η κοροϊδία τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ας μου δώσουν τουλάχιστον τα χρήματα που εγώ έδωσα για την Αργώ. Δεν μπορούν να κρατούν την εγγυητική μου, δήλωσε ο κ. Ρέπος, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην πληρώνεται αυτά που του οφείλονται.
Ο πρόεδρος της ΔΗΤΕΒ Μιλτιάδης Ζιάκας, εμφανώς σοκαρισμένος από την επίθεση, δήλωσε απογοητευμένος, εξέφρασε την θλίψη του, τονίζοντας ότι “δεν είναι δυνατόν κάποιος να επιτίθεται και να χρησιμοποιεί βία εναντία ενός συνανθρώπου του που προσπαθεί με όσες δυνάμεις έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα που δημιουργούνται”.
Σημειώνεται ότι ο κ. Ρέπος υποστηρίζει πως του οφείλονται 50.000 ευρώ, από τα οποία όμως ένα μεγάλο μέρος αφορά σε εργασίες που δεν έχουν πιστοποιηθεί, διότι δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες αποφάσεις, όταν έγιναν κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Μέχρι σήμερα δε, όπως τόνισε χθες ο κ. Βούλγαρης, έχει εισπράξει περισσότερο από 300.000 ευρώ και απομένουν ορισμένες εκρεμμότητες για να εξοφληθεί.
“Ο κ. Ρέπος συνέβαλε με την κατασκευή του σκάφους, όμως πληρώθηκε γι’ αυτό, δεν μπορεί με τέτοιες συμπεριφορές να λυθούν προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν…”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου