ΤΟΠΙΚΑ

Οι ελλείψεις σε προσωπικό στο ΙΚΑ Βόλου

οι-ελλείψεις-σε-προσωπικό-στο-ικα-βόλ-851206

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φ. Πάλλη – Πετραλιά, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση, σχετικά με τις ελλείψεις σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό στο ΙΚΑ Βόλου και Ν. Ιωνίας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των χιλιάδων ασφαλισμένων του φορέα, η αρμόδια υπουργός στην απάντησή της αναφέρει τα εξής:
«Όσον αφορά στην πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, σας γνωρίζουμε ότι στη Ν.Μ.Υ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου, οι προβλεπόμενες από τον Οργανισμό του Ιδρύματος θέσεις ιατρών – οδοντιάτρων είναι 86 και οι υπηρετούντες ιατροί – οδοντίατροι είναι 85. Οι προβλεπόμενες θέσεις ορθοπεδικών είναι 1 και υπηρετεί ένας και οφθαλμιάτρων 1 και υπηρετεί ένας.
Όσον αφορά στο Τοπικό Ιατρείο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν. Ιωνίας, οι οργανικές θέσεις είναι 18 και υπηρετούν 23.
Όσον αφορά στην ειδικότητα του ακτινολόγου σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει οργανική θέση για το Τοπικό Ιατρείο Ν. Ιωνίας Βόλου.
Σε περίπτωση έγκρισης των νέων προσλήψεων, η Διοίκηση του Ιδρύματος θα φροντίσει για την ενίσχυση των Μονάδων εκείνων, στις οποίες παρατηρείται η μεγαλύτερη έλλειψη ιατρικού προσωπικού.
Όσον αφορά στο διοικητικό προσωπικό, για τη Ν.Μ.Υ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Βόλου προβλέπονται 106 οργανικές θέσεις και υπηρετούν 80.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου