ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρατείται η μελέτη κτηματογράφησης Βόλου

δημοπρατείται-η-μελέτη-κτηματογράφη-88146

Η β’ φάση της μελέτης ήταν «κολλημένη» τρία χρόνια λόγω προσφυγών

Τη δημοπράτηση της μελέτης κτηματογράφησης του Βόλου, μαζί με τις αντίστοιχες μελέτες για Αθήνα και Λαμία – Λειβαδιά, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.», Ηλίας Λιακόπουλος.

Χαρακτήρισε τις συγκεκριμένες τρεις μελέτες ως εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για το Κτηματολόγιο και προσδιόρισε τη δημοπράτησή τους για την ερχόμενη Τρίτη.

Σημειώνεται ότι η β’ φάση της μελέτης του Βόλου είχε «κολλήσει» επί τρία χρόνια λόγω προσφυγών, φαίνεται όμως ότι η υπόθεση κτηματογράφησης φθάνει στο τέλος της.

«Τα χρονικά πλαίσια ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου είναι ασφυκτικά. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι όσα εμπόδια και αν σηκωθούν, το 2020 η χώρα θα έχει Κτηματολόγιο. Το 2015 θα κτηματογραφείται το σύνολο της χώρας» είπε ο κ. Λιακόπουλος.

Οσον αφορά την εξασφάλιση χρηματοδότησης, ο πρόεδρος της ΕΧΚΑ επισήμανε ότι έγιναν σημαντικά βήματα, καθώς βρέθηκαν 114 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης και πρόσθεσε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για την εξασφάλιση επιπλέον 110 εκατ. ευρώ, που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης.

«Αυτό θα μας ανοίξει τους δρόμους και για τους δασικούς χάρτες, γιατί κτηματολόγιο χωρίς δασικούς χάρτες θα είναι ανάπηρο» είπε ο κ. Λιακόπουλος, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι «ανοίγουν» και νέες συνεργασίες, όπως με τους συμβολαιογράφους για την ηλεκτρονική παραλαβή των συμβολαίων και αντίστοιχα με τους υποθηκοφύλακες και τους τοπογράφους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου