ΤΟΠΙΚΑ

Η μετεγκατάσταση του εργοστασίου της ΑΓΕΤ

η-μετεγκατάσταση-του-εργοστασίου-της-851206

Από τον Βολιώτη επιχειρηματία Αγγελο Αντωνίου πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

“Κύριε Διευθυντά,
Στο άρθρο μου που δημοσιεύτηκε για την στρατηγική ανάπτυξη της Μαγνησίας βεβαίως περιέχονταν προτάσεις για άρση αδιεξόδου στην τρομακτική αύξηση της ρύπανσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου. Είναι δυνατόν να υπάρξει αναπτυξιακή πορεία και μάλιστα στον τομέα του Τουρισμού με τέτοια ρύπανση;
Μέσα στις Προτάσεις που έκανα, βεβαίως ήταν και η μετεγκατάσταση της ΑΓΕΤ στην περιοχή του Αλμυρού και όχι στην Πόλη του Αλμυρού. Πρέπει να διευκρινίσω ότι η πρότασή μου αφορούσε εργοστάσιο δίπλα από τα νταμάρια της ΑΓΕΤ στην περιοχή πάνω από την Κεφάλωση. Αυτό σημαίνει μηδενικό κόστος μεταφοράς πρώτης ύλης, που και μόνο αυτό να γλιτώσει η ΑΓΕΤ, είναι ένας ουσιαστικός λόγος μετεγκατάστασης για την ίδια και οποιαδήποτε Βιομηχανία. Πρόσθετα η περιοχή αυτή των νταμαριών της ΑΓΕΤ σε απόσταση πέντε – έξι χιλιομέτρων δεν είναι κατοικημένη.
Η ΑΓΕΤ είναι σίγουρα ένας οικονομικός κολοσσός που με το προσωπικό και τις αγορές – συνεργασίες της, είναι ένα σοβαρό στήριγμα στην οικονομική ζωή του Βόλου και βέβαια δεν ήθελα να χαθεί από την ευρύτερη περιοχή αυτή η Βιομηχανία. Αυτός ήταν ο λόγος που στην Πρότασή μου δεν έμεινα μόνο στην απομάκρυνση (ευχολόγιο) αλλά στη Μετεγκατάσταση στα νταμάρια της ΑΓΕΤ στην περιοχή του Αλμυρού.
Αυτό το τελευταίο θα είναι ισχυρό κίνητρο, οικονομική ανάπτυξη της πόλης των Αλμυριωτών χωρίς να κινδυνεύουν από τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Τέλος, τη Νέα Δημοτική Αρχή του Αλμυρού δεν την είδα να ευαισθητοποιηθεί και να εκδώσει ανακοινώσεις για τα μέτρα που έλαβε το Λιμεναρχείο, που απαγόρευε την λήψη οστρακοειδών σε απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου μπροστά στις εγκαταστάσεις της SOVEL, ενώ μπροστά από την ΑΓΕΤ η απαγόρευση ήταν στα πεντακόσια μέτρα.
Λίγη ευπρέπεια στην έκφραση αντίθετης γνώμης ΔΕΝ βλάπτει”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου