ΤΟΠΙΚΑ

Στο «Καραϊσκάκη» σήμερα τα φώτα …παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

στο-καραϊσκάκη-σήμερα-τα-φώτα-παίζ-851206

Το ντέρμπι των «αιωνίων» κλέβει πάντα την παράσταση. Είτε έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε όχι. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός παίζουν πάντα για το γόητρο. Αυτή τη φορά οι «κόκκινοι» παίζουν χωρίς άγχος, αφού ουσιαστικά έχουν καθαρίσει το πρωτάθλημα, αλλά θα παραταχτούν με πάθος για την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.
Μπορεί αυτό το ντέρμπι να έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά επειδή ένα παιχνίδι των «αιωνίων» έχει ενδιαφέρον ακόμα και στο… τάβλι, ο καθένας θέλει τη νίκη για τους δικούς του λόγους. Σήμερα, οι δυο «αιώνιοι» αναμετρώνται στο κατάμεστο Καραϊσκάκη, σε ένα ντέρμπι γοήτρου. Ο μεν Ολυμπιακός, ο οποίος έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, αλλά θέλει να το κατακτήσει με την μέγιστη δυνατή διαφορά, ο δε Παναθηναϊκός για να παραμείνει φαβορί για τη 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα, να κλείσει μια χρονιά έχοντας στο ενεργητικό του δυο νίκες επί του «αιώνιου» αντιπάλου.
Με τον Ριβάλντο να δίνει κανονικά το «παρών» θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον «αιώνιο» αντίπαλό του Παναθηναϊκό, (19:00, ΝΕΤ) στο Καραϊσκάκη, εκεί όπου θα προσπαθήσει να αποφύγει τη… γρουσουζιά, παίρνοντας την 13η φετινή του εντός έδρας νίκη. Σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο σούπερσταρ, ο αρχηγός των Πειραιωτών, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, λογικά θα βρίσκεται στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν κριθεί απολύτως απαραίτητο. Χωρίς αυτόν ετοιμάζει πάντως τα πλάνα του ο Τάκης Λεμονής, που προτίθεται να ξεκινήσει με 4-4-2 στην ευθεία, τον Μάριτς δεξί χαφ, τον Οκκά αριστερό, Στολτίδη-Τοροσίδη στα αμυντικά χαφ και Ριβάλντο-Καστίγιο στην επίθεση.
Ο Παναθηναϊκός προτίμησε την τακτική των χαμηλών τόνων, αλλά ο Βίκτορ Μουνιόθ έχει να λύσει αρκετά προβλήματα. Ο Βίκτορ, ο πολυτιμότερος παίκτης των «πρασίνων» στον πρώτο αγώνα, έχει τεθεί νοκ άουτ και φυσικά ο Γκονζάλες, που θα λείψει για τους επόμενους έξι μήνες.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιώργος Κασναφέρης του συνδέσμου Αθηνών. Ο διεθνής ρέφερι έχει «σφυρίξει» τον Ολυμπιακό σε δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις σε Παγκρήτιο (1-2 τον ΟΦΗ) και Τούμπα (2-3 τον ΠΑΟΚ), ενώ έχει διαιτητεύσει μια φορά τους «πράσινους» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-2).
Σήμερα γίνονται ακόμα τα ματς: Αιγάλεω-Πανιώνιος, Εργοτέλης-Ατρόμητος, Ηρακλής-Απόλλων Κ., Kέρκυρα-ΠΑΟΚ, Λάρισα-ΟΦΗ.
Συνοπτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:
15.00 Αιγάλεω-Πανιώνιος
15.00 Εργοτέλης-Ατρόμητος
15.00 Ηρακλής-Απόλλων Κ.
16.45 Kέρκυρα-ΠΑΟΚ (S/S)
16.45 Λάρισα-ΟΦΗ (S/S)
19.00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (ΝΕΤ)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου