ΤΟΠΙΚΑ

Βρέθηκαν αγοραστές για το κτήμα Καλών Νερών

βρέθηκαν-αγοραστές-για-το-κτήμα-καλών-105359

Το Δ.Σ. θα αποφασίσει για την επιλογή των συμμετεχόντων και τιμές

Προσφορές για τα 10 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ μεταξύ των οποίων και το κτήμα Καλών Νερών υπέβαλαν μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπράτησης δημόσιων ακινήτων e-publicrealstate.gr 25 επενδυτές.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι κατόπιν ελέγχου των Δικαιολογητικών Συμμετοχής, το Δ.Σ. θα αποφασίσει για την επιλογή των συμμετεχόντων και για τις τιμές εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για κάθε ακίνητο, με βάση την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση.

Ειδικά για το κτήμα Καλών Νερών και το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της λιμενικής εγκατάστασης του αιγιαλού μπροστά από το κτήμα, διευκρινίζει:

«Όπως ρητώς προβλέπει ο Ν. 3986/2011, και ειδικότερα στο άρθρο 14 περί παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας, σε περίπτωση αξιοποίησης δημοσίων ακινήτων (όπως είναι η περίπτωση του ακινήτου Κτήμα Καλά Νερά Μαγνησίας), επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης της χρήσης αιγιαλού, καθώς και χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαταστάσεων επί αιγιαλού και παραλίας, για την εξυπηρέτηση της επένδυσης.

Η παραχώρηση γίνεται για χρονικό διάστημα μέχρι πενήντα (50) έτη, έναντι καταβολής ανταλλάγματος, που προσδιορίζεται στην οικεία σύμβαση παραχώρησης, και μπορεί να παραταθεί για περαιτέρω σαράντα εννέα (49) έτη.

Για την εκτέλεση έργων στον αιγιαλό τηρείται η διαδικασία που ορίζεται στις διατάξεις του ν. 2971/2001 (Α’ 285).

Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή ο αιγιαλός είναι χαρακτηρισμένος ως Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα (ΤΔΚ), η παραχώρηση θα γίνει από την ΕΤΑΔ, ως κατά νόμον αρμόδια, με αντάλλαγμα που θα συμφωνηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ. Σε ό,τι αφορά τις ήδη υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις, η ΕΤΑΔ έχει ήδη υποβάλει τον φάκελο νομιμοποίησης στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, η δε παραχώρηση της χρήσης αυτών στον κύριο της επένδυσης, δύναται να πραγματοποιηθεί, κατά την άνω διάταξη, και ειδικότερα τις παραγράφους 2 έως 4 αυτής, μετά την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας νομιμοποίησης.

Συμπερασματικά, βάσει των ανωτέρω, ο μελλοντικός αγοραστής του ακινήτου Κτήμα Καλά Νερά Μαγνησίας δύναται να έχει τη χρήση και εκμετάλλευση τόσο του έμπροσθεν του κτήματος αιγιαλού όσο και της υφιστάμενης λιμενικής εγκατάστασης.

Το δημόσιο ακίνητο, βρίσκεται κοντά στον οικισμό Καλά Νερά και είναι παραθαλάσσιο επί των ακτών του Παγασητικού Κόλπου. Απέχει από την Πόλη του Βόλου περίπου 20χλμ μέσω της Επαρχιακής Οδού Βόλου – Τσαγκαράδας.

Εχει εμβαδό 38.108,33 τ.μ., σύμφωνα με το Τοπογραφικό Διάγραμμα του Ιανουαρίου 2014, του Π. Ιγγλέζου και αποτελεί τμήμα Τουριστικού ακινήτου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου