ΤΟΠΙΚΑ

Παρ’ ολίγον τραγωδία στα Καλά Νερά ~ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΕΙΟ

παρ-ολίγον-τραγωδία-στα-καλά-νερά-χω-427701

Ο πρόεδρος της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής καταγγέλλει τις ελλείψεις στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Με καθυστέρηση μισής ώρας έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη Δευτέρα το πρωί στα Καλά Νερά από το νοσοκομείο του Βόλου προκειμένου να παραλάβει ασθενή που παραθέριζε στην περιοχή. Οι φορείς της περιοχής έχουν επανειλημμένα απευθυνθεί στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ώστε να προβεί στη στελέχωση πολυδύναμου ιατρικού κέντρου στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε προχτές στις 7 το πρωί, όταν Ελληνορωσίδα η οποία παραθέριζε μαζί με τα ανήλικα παιδιά της και τον αδερφό της, υπέστη μικρό ελαφρύ, ευτυχώς, εγκεφαλικό και αποδεικνύει τα σοβαρά κενά στον τομέα της υγείας σε μία από τις μεγαλύτερες παραθεριστικές περιοχές της Μαγνησίας. Στο πλευρό της ασθενούς έφτασε ο νυν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλών Νερών, κ. Δημήτρης Γεωργαδάκης, και ο νέος πρόεδρος, κ. Κωνσταντίνος Γραμμένος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου τουριστικής ανάπτυξης Καλών Νερών, κ. Γιώργο Κορνούτο, το θέμα για τη στελέχωση κατά τη θερινή σεζόν του πολυδύναμου ιατρείου στο Τσιτσιλιάνειο πρώην νομαρχιακό γενικό νοσοκομείο Καλών Νερών είχε τεθεί επί τάπητος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου παρουσία του ιδίου μαζί με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Κώστα Καραμπάτσα, το δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, κ. Νίκο Φορτούνα, τους δημοτικούς συμβούλους Νοτίου Πηλίου, κ. Στάθη Γραμμένο και κ. Δημήτρη Παντελή, και την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, κ. Φούλη Τσιώμου. Ο κ. Καραμπάτσας δεσμεύτηκε να στείλει γιατρό από την 1η Ιουνίου καθώς και ασθενοφόρο για τη γιορτή της Αναλήψεως το οποίο δεν έφτασε ποτέ.

Ωστόσο, καθώς ο καιρός περνούσε και ο γιατρός δεν εμφανίστηκε, ύστερα από συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Στάθη Γραμμένου, ο διοικητής του Νοσοκομείου του Βόλου δεσμεύτηκε εκ νέου να στείλει γιατρό από την 1η Ιουλίου ενώ ζήτησε την κοπή των χόρτων στο χώρο του Τσιτσιλιάνειου, το οποίο έγινε την επόμενη κιόλας με την εθελοντική εργασία των τοπικών φορέων παρά το γεγονός ότι αποτελούσε αρμοδιότητα του Γενικού Νοσοκομείου. Ωστόσο, ο γιατρός τον οποίο περίμεναν δεν έκανε την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κορνούτος, το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου αθέτησε προ πολλού τον όρο της διαθήκης του Τσιτσιλιάνη. Ειδικότερα, ο όρος της διαθήκης όριζε πως σε αντάλλαγμα της παραχώρησης του Τσιτσιλιάνειου νοσοκομείου των Καλών Νερών καθώς και της περιουσίας του στο Αχιλλοπούλειο, το τελευταίο έπρεπε να μετατρέψει το Τσιτσιλιάνειο σε πολυδύναμο υγειονομικό κέντρο. Τόσο ο δήμος όσο και ο σύλλογος τουριστικής ανάπτυξης Καλών Νερών έχουν ήδη προωθήσει το φάκελο της υπόθεσης σε δικηγόρο ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

Κατόπιν ενεργειών του συλλόγου τουριστικής ανάπτυξης Καλών Νερών, ιδιώτης γιατρός δραστηριοποιείται όλο το χρόνο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και των παραθεριστών της περιοχής.

Αναμονή για το ασθενοφόρο

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που στάθμευε στα Καλά Νερά ύστερα από απόφαση του Νοσοκομείου του Βόλου μετά το χαμό του Τώνη Βαβάτσικου το 2008 στον Αη Γιάννη, δεν έχει εμφανιστεί φέτος στην περιοχή. Το ασθενοφόρο που στάθμευε στην περιοχή, σύμφωνα με τον κ. Κορνούτο, εξυπηρετεί χωριά τόσο του Νοτίου όσο και του Ανατολικού Πηλίου, αφήνοντας με την απουσία του στο έλεος του Θεού περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών τα οποία χρήζουν παροχής πρώτων βοηθειών και διακομιδής στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Μεγάλη αζήτητη περιουσία

Ο κ. Κορνούτος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως τα ελαιοπερίβολα στην ευρύτερη περιοχή των Καλών Νερών και μέρος του οικοδομικού τετράγωνου μεταξύ Αργοναυτών – Καρτάλη – Ιάσονος, τα οποία αποτελούν περιουσία του Τσιτσιλιάνειου νοσοκομείου και έχουν παραχωρηθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου προς εκμετάλλευση, παραμένουν στα αζήτητα, χωρίς να αποδίδουν έσοδα στο ταμείο του Νοσοκομείου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το ενοικιοστάσιο το οποίο ρυθμίζεται από υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας που εδρεύει στην Αθήνα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα με αποτέλεσμα η περιουσία να μένει αναξιοποίητη και να μην υπάρχουν έσοδα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου τουριστικής ανάπτυξης Καλών Νερών, κ. Γιώργος Κορνούτος

Αναξιοποίητη παραμένει η περιουσία Τσιτσιλιάνη εξαιτίας του μεγάλου ενοικιοστασίου

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Μάιο, ο κ. Καραμπάτσας δεσμεύτηκε την αποστολή γιατρού από την 1η Ιουνίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου