ΤΟΠΙΚΑ

Αλμυρές οάσεις κοντά στο Βόλο

αλμυρές-οάσεις-κοντά-στο-βόλο-167094

Την εμπιστοσύνη τους στην καλή ποιότητα των θαλασσινών υδάτων της ευρύτερης περιοχής του Βόλου δείχνουν οι κάτοικοι του Βόλου, οι οποίοι τις καθημερινές επισκέπτονται τις κοντινές παραλίες. Αλυκές, Πλάκες και Αναυρος, καθώς και το Σουτραλί βρίσκονται ψηλά στις επιλογές τους.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ
Φωτό: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Στο φουλ Δευτέρα και Τετάρτη

Η κίνηση στην αμμώδη παραλία των Αλυκών κινείται σε υψηλά, αλλά σταθερά σε σχέση με πέρυσι, επίπεδα, σύμφωνα με καταστηματάρχες της περιοχής. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας SantaFe, κ. Μιχάλης Ζιώγας, αναφέρει πως πολλοί Βολιώτες επιλέγουν τις Αλυκές για το μπάνιο τους. Οι περισσότεροι λουόμενοι είναι Βολιώτες, ενώ λίγοι είναι οι τουρίστες, καθώς προτιμούν το Πήλιο ως παραθεριστικό τους κέντρο. Η περισσότερη κίνηση παρατηρείται τη Δευτέρα και την Τετάρτη μετά το κλείσιμο των καταστημάτων της αγοράς του Βόλου. Ωστόσο η κίνηση παλιότερα ήταν πιο υψηλή. Ενα από τα προβλήματα που εντοπίζονται είναι η καθαριότητα της περιοχής, καθώς λείπουν κάδοι για την εναπόθεση σκουπιδιών στον παραλιακό πεζόδρομο.

Ο ιδιοκτήτης του LoungeCafe, κ. Γιώργος Φιλιππαίος, επισημαίνει πως η κίνηση στην παραλία παρατηρείται κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ το βράδυ είναι πεσμένη. Τις καθημερινές οι κάτοικοι του Βόλου είναι κυρίως οι λουόμενοι, ενώ το Σαββατοκύριακο καταφθάνουν και κάτοικοι γειτονικών νομών.

«Ερχόμαστε παρέα με φίλους στις Αλυκές γιατί είναι οικονομικά καθώς είναι κοντά στην πόλη. Επίσης, η θάλασσα είναι σχετικά καθαρή σε σχέση με άλλες χρονιές» δήλωσε ο κ. Νίκος Προβιάς, ο οποίος απολαμβάνει τη θάλασσα των Αλυκών.

Αυξημένη κίνηση, μειωμένος τζίρος

Στην απέναντι στεριά, στο Σουτραλί της Αγριάς, η κίνηση είναι στα ίδια επίπεδα. «Παρ’ όλο που η κίνηση είναι αυξημένη τις καθημερινές, ο τζίρος έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Το Σαββατοκύριακο οι περισσότεροι κάνουν απόδραση σε μακρινότερους προορισμούς του Πηλίου», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης με ομπρέλες, ο κ. Αλέκος.

«Μας αρέσει εδώ γιατί θεωρούμε πως το Σουτραλί είναι η καλύτερη παραλία της περιοχής» δήλωσε ο κ. Νίκος Αλεξίου, ο οποίος έρχεται με τον κ. Παναγιώτη σχεδόν σε καθημερινή βάση στο Σουτραλί.

Ωστόσο η παραλία του Αναύρου και η παραλία Πλάκες που βρίσκονται στην έξοδο της πόλης του Βόλου συγκεντρώνουν καθημερινά λουόμενους λόγω της συχνής συγκοινωνίας και της εγγύτητας αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου