ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνουν τέσσερα καταστήματα ΟΤΕ στη Μαγνησία

κλείνουν-τέσσερα-καταστήματα-οτε-στη-851206

Λουκέτο σε περιφερειακά καταστήματα του ΟΤΕ στη Μαγνησία.
Αφάνταστη ταλαιπωρία περιμένει τους καταναλωτές, που θα πρέπει… να απευθύνονται πλέον αλλού ακόμη και για την πληρωμή των λογαριασμών τους.
Μετά την κατάργηση του καταστήματος του ΟΤΕ στη Νέα Ιωνία, πριν ενάμιση περίπου χρόνο, ο ΟΤΕ ψαλιδίζει… τις υπηρεσίες του στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, την Αργαλαστή και το Βελεστίνο.
Η απόφαση της διοίκησης αφορά 34 καταστήματα του Οργανισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και τα τέσσερα καταστήματα της Μαγνησίας.
Η απόφαση κοινοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου στο Βόλο και η ισχύς της ξεκινά από τις επόμενες μέρες. Αναμένεται ωστόσο να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες.
Η ενωτική συνδικαλιστική κίνηση EETΕ-ΟTE είχε προειδοποιήσει για τη συγκεκριμενη απόφαση, σε ανακοίνωση που είχε εκδόσει πριν από περίπου δύο εβδομάδες, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτη, αντεργατική και αντιεπιχειρησιακή την απόφαση της Διοίκησης ΟΤΕ.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ υποστηρίζουν ότι συστηματικά και μεθοδευμένα υπονομεύεται το μέλλον των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και ότι οι αποφάσεις για την κατάργηση των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ στοχεύουν στην ενίσχυση του δικτύου “ΓΕΡΜΑΝΟΣ”.
“Δε διστάζουν να διαλύσουν τον ΟΤΕ, να συνθλίψουν τους εργαζόμενους. Καθημερινά κάνουν «φύλλο και φτερό» την κάποτε μεγαλύτερη, πιο κερδοφόρα και στρατηγικής σημασίας επιχείρηση της χώρας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και τα συντρίμμια που προκαλούν οι αποφάσεις τους, επισημαίνει η ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι με τέτοιες τακτικές εξαντλούνται και τα τελευταία οικονομικά-επιχειρηματικά αποθέματα της χώρας.
Σημειώνεται ότι το προσωπικό που απασχολούνταν στα περιφερειακά καταστήματα θα απορροφηθεί πλέον στο κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ στο Βόλο, όπως παρομοίως είχε συμβεί και όταν μπήκε λουκέτο στο κατάστημα της Νέας Ιωνίας.
Και στην περίπτωση της Νέας Ιωνίας, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, η διοίκηση του ΟΤΕ δεν υπαναχώρησε στην αρχική του απόφαση, αγνοώντας για μία ακόμη φορά το κοινωνικό πρόβλημα και την ταλαιπωρία που προκαλεί η υπερσυγκέντρωση των δραστηριοτήτων του στο Βόλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου