ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολή για τις γεωτρήσεις

αναβολή-για-τις-γεωτρήσεις-851206

Για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας το θέμα των 50 γεωτρήσεων στις παρακάρλιες περιοχές για την ύδρευση του πολεοδομικού συγκροτήματος θεωρείται λήξαν.
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θεωρεί ότι οι προτάσεις των τοπικών φορέων έχουν ήδη γίνει αποδεκτές. Για μας το θέμα είναι λήξαν», δήλωνε χθες ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας.
Εκτός της δέσμευσης που έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θαν. Νάκος, ο νομάρχης παρέπεμψε στον όρο «38» της απόφασης του νομαρχιακού συμβουλίου Μαγνησίας (27/1/2006), ο οποίος προβλέπει ότι «η ανόρυξη των υδρευτικών γεωτρήσεων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου θα αρχίσει να υλοποιείται, όταν πληρωθεί ο ταμιευτήρας της Κάρλας και θα παρακολουθείται η βελτίωση της υπόγειας υδροφορίας».
Ο κ. Παπατόλιας τόνισε ότι αρμόδιος εκ του νόμου για την τήρηση των όρων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για την τήρηση των όρων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι η Νομαρχία.
«Συνεπώς σε καμία περίπτωση, εφόσον εξαρτάται από εμάς, δεν επρόκειτο να επιτρέψουμε να ενεργοποιηθούν οι γεωτρήσεις.
Άρα και μετά από τη δέσμευση της κυβέρνησης το θέμα θεωρείται λήξαν. Η συνάντηση των δημάρχων στο ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ένα επικυρωτικό χαρακτήρα μιας απόφασης που είναι ήδη ειλημμένη. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται να πάρουν νερό. Το έργο δεν ξέρω αν θα γίνει, αλλά δεν είναι αυτό που μας απασχολεί», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον νομάρχη πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έργο. Το αρδευτικό θα γίνει με εθνικούς πόρους. Επομένως, όπως είπε, «εκείνο που πρέπει να προχωρήσει είναι να εγγράφει η Πολιτεία κάθε χρόνο 8 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το μέτωπό μας τώρα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου