ΤΟΠΙΚΑ

Εστησε καρτέρι σε γιατρό!

εστησε-καρτέρι-σε-γιατρό-851206

Την επίθεση συγγενούς ασθενή που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου δέχθηκε προχθές το μεσημέρι γιατρός του ιδρύματος, ο οποίος ήδη έχει καταθέσει μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη για να τον συλλάβουν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι το πρώτο περιστατικό επίθεσης σε βάρος γιατρού του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταγραφεί ακόμη τρεις περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα το επεισόδιο σε βάρος του χειρουργού γιατρού σημειώθηκε σε εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, κοντά στα ταξί, κατά την έξοδο του γιατρού από το κτίριο. Όπως αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε ο γιατρός, ο συγγενής τον περίμενε να εξέλθει από το κτίριο του Νοσοκομείου και μόλις τον είδε, τον πλησίασε, άρχισε να τον εξυβρίζει και να κινείται απειλητικά εναντίον του. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο και ο εξαγριωμένος συγγενής αποχώρησε.
Μέχρι αργά χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί δεν είχαν εντοπίσει, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τον μηνυόμενο, για να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν ενώπιον του Εισαγγελέα υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γιατρός και προς την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, όπου κατήγγειλε το γεγονός, πριν από δύο μέρες δέχθηκε και πάλι λεκτική επίθεση από συγγενείς του ασθενούς μέσα στο θάλαμο της Χειρουργικής Κλινικής, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής. Για το πρώτο επεισόδιο μάλιστα έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη διοικήτρια κ. Μαρία Καρρά.
Οι συγγενείς του πολυτραυματία ασθενούς είχαν αντιρρήσεις για τον τρόπο θεραπευτικής αγωγής που εφαρμοζόταν στον συγγενή τους, αλλά και για το γεγονός ότι δεν είχε μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και η παρακολούθησή του γινόταν στη Χειρουργική Κλινική. Σημειώνεται ότι τελικά ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, όπου συζητήθηκε το θέμα και αποφασίσθηκε να εκδοθεί ανακοίνωση με την οποία θα καταδικάζει κρούσματα βίας εναντίον των γιατρών. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Θεόφιλος Μερίδης, το περιστατικό έχει προβληματίσει τους νοσοκομειακούς ιατρούς και θα ζητήσουν την προστασία τους με όλα τα νόμιμα μέσα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου δέχονται επίθεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου