ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για την ηχορύπανση

ημερίδα-για-την-ηχορύπανση-318295

Την ερχόμενη Τρίτη 29 Απριλίου, στο αμφιθέατρο Σαράτση

Ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση απέναντι στο θόρυβο και τις συνέπειές του: εκπαιδευτικές προσεγγίσεις», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου, από τις 18.00 έως τις 21.00, στο Αμφιθέατρο «Σαράτση» (Κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο).

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα τμήματα Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης την παραμονή της παγκόσμιας ημέρας κατά του θορύβου, η οποία φέτος θα γιορταστεί στις 30 Απριλίου.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος ΕΥΑΙΣΘΟ (Ευαισθητοποίηση στο Θόρυβο) και οι εκπαιδευτικές εφαρμογές που προέκυψαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η ημερίδα φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει εκπαιδευτικούς και φοιτητές, παιδαγωγικών κυρίως τμημάτων, στο θόρυβο και τις συνέπειές του στην υγεία. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν θεωρητικές όψεις του προβλήματος του θορύβου από ειδικούς σε συναφή θέματα (ακουστικολόγο, γιατρό) και θα παρουσιαστούν παιδαγωγικές εφαρμογές και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό από την υλοποίηση του εκπαιδευτικού σεναρίου σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου