ΤΟΠΙΚΑ

Στις κάλπες αύριο οι φοιτητές ~ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ

στις-κάλπες-αύριο-οι-φοιτητές-για-την-336908

Εξι φοιτητικές παρατάξεις θα δώσουν τη μάχη του σταυρού

Ντεμπούτο στις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που πρόκειται να διεξαχθούν αύριο, Τετάρτη 7 Μαΐου, για την παράταξη «Φοιτητική Συμμαχία». Πρόκειται για μία νέα φοιτητική παράταξη που θα δώσει για πρώτη φορά τη μάχη της κάλπης, απέναντι σε πέντε ακόμη φοιτητικά ψηφοδέλτια, Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα (πρώην ΠΑΣΠ), ΔΑΠ- ΝΔΦΚ (Ν.Δ.), ΠΚΣ (ΚΚΕ), Αριστερή Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ) και ΕΑΑΚ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Κάλπες θα στηθούν τόσο στο κτίριο Παπαστράτου, όσο και στο κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής, μία για κάθε φοιτητικό σύλλογο. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις επτά το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί 12 ώρες αργότερα, στις επτά το απόγευμα, οπότε και θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Η νέα φοιτητική παράταξη που διεκδικεί την ψήφο στις εκλογές των φοιτητών, συστήθηκε μόλις τις προηγούμενες ημέρες και από χθες, στήθηκε και το τραπεζάκι της, ανάμεσα στα υπόλοιπα των άλλων παρατάξεων, στη Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Φοιτητική Συμμαχία αποτελείται από ανεξάρτητους φοιτητές, που επιδιώκουν την ψήφο των συμφοιτητών τους με στόχο την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η φοιτητική κοινότητα, πέρα και έξω από τα κόμματα.

Πάντως για το σύνολο των έξι -τελικώς παρατάξεων- που θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους, αύριο, πάνω από την κάλπη, «στοίχημα», αποτελεί η συμμετοχή της φοιτητικής κοινότητας στις εκλογές, προκειμένου οι εκπρόσωποί τους να έχουν ισχυρή φωνή για τη διεκδίκηση λύσεων σε χρόνια προβλήματα όπως αυτά της σίτισης και στέγασης.

Οι φοιτητικές εκλογές αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς εκτιμάται ότι μέσα από τις κάλπες των φοιτητών θα καταγραφτεί μία τάση και για τις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πέρυσι, πρώτη δύναμη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είχε αναδειχθεί το Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα, με ποσοστό 32,6%, δεύτερη ήρθε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με ποσοστό 23,5%, τρίτη η ΠΚΣ με 18,1%, τέταρτη η ΑΡ.ΕΝ. με 11, 1% και πέμπτο το ΕΑΑΚ με 7%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου