ΤΟΠΙΚΑ

Ορθοπεταλιές «διαμαρτυρίας» ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ορθοπεταλιές-διαμαρτυρίας-ραντεβο-346797

Στο ρυθμό της 7ης Πανελλαδικής Ποδηλατοδρομίας συντονίζεται σήμερα ο Βόλος από κοινού με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, στέλνοντας κάθε περιοχή το δικό της μήνυμα. Η 7η Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει σήμερα Κυριακή στην παραλία του Βόλου μπροστά από το μνημείο Ηρώων στις 11 το πρωί.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οι Βολιώτες ποδηλάτες, μέσα από τη σημερινή ποδηλατοδρομία διεκδικούν όπως τόνισαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής που θα βασίζεται στην αλλαγήτου τρόπου με τον οποίο βλέπουν τις μετακινήσεις.

«Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή», αναφέρουν χαρακτηριστικά ποδηλάτες του Βόλου, προσθέτοντας ότι η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Εκτός από το Βόλο οι πόλεις που θα συμμετέχουν στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία θα είναι οι εξής: η Αθήνα, η Αμαλιάδα, το Αργος, η Δράμα, το Ηράκλειο, η Ζαχάρω, η Θάσος, η Θεσσαλονίκη, η Ιεράπετρα, τα Ιωάννινα, η Κάρυστος, η Κατερίνη, η Κέρκυρα, η Κοζάνη, η Λαμία, η Λάρισα, το Μεσολόγγι, η Μυτιλήνη, ο Μώλος, ο Αγιος Κωνσταντίνος, τα Καμμένα Βούρλα, το Ναύπλιο, η Πάτρα, η Πρέβεζα, η Πτολεμαΐδα, το Ρέθυμνο, η Σκάλα Ωρωπού, τα Τρίκαλα, η Χαλκίδα και η Χίος.

Οι ποδηλάτες όλης της Ελλάδας θα «ενώσουν» σήμερα τις φωνές τους διεκδικώντας την αναγνώριση του ποδηλάτου από την πολιτεία και τους κατά τόπους Δήμους ως ισότιμο μέσο μετακίνησης, τον σεβασμό και την προστασία μέσω υποδομών όπως ποδηλατόδρομοι – ποδηλατολωρίδες, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, χώροι στάθμευσης και τη διευκόλυνση μεταφοράς των ποδηλάτων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ποδηλάτες του Βόλου που θα συμμετέχουν στην 7η Πανελλήνια Ποδηλατοδρομία

Ο κόσμος να βάλει στη ζωή του το ποδήλατο είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Θανάσης Πανταζής, τονίζοντας ότι στόχος είναι κάποια στιγμή στο Βόλο να κυκλοφορούν περισσότερα ποδήλατα και λιγότερα αυτοκίνητα.

«Το κυκλοφορικό πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια στο Βόλο ενώ μόνο με τη χρήση ποδηλάτου μπορεί να γίνει αποσυμφόρηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν οι αρμόδιοι και να βοηθήσουν ως προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει ο κ. Θανάσης Πανταζής.

Τέλος ο ίδιος επισημαίνει ότι παρότι ο Βόλος είναι μια ποδηλατούπολη, υπάρχουν πολλές προοπτικές βελτίωσης στις υποδομές.

Μόνο ωφέλη μπορεί να προσφέρει το ποδήλατο, επισημαίνει ο Αγης Ποιμενίδης, ο οποίος είναι φανατικός ποδηλάτης και συμμετέχει σε εβδομαδιαία βάση στις καθιερωμένες ποδηλατοδρομίες της Πέμπτης ενώ θα συμμετέχει και στη σημερινή Πανελλήνια Ποδηλατοδρομία.

Οπως τονίζει ο κ. Ποιμενίδης από τότε που καθιερώθηκαν οι ποδηλατοδρομίες στο Βόλο έχουν αυξηθεί οι ποδηλάτες ενώ υπάρχει παράλληλα το «σταθερό κοινό» που συμμετέχει στις ποδηλατοδρομίες.

Με τη συμμετοχή του στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία, ο Αγης Ποιμενίδης, επισημαίνει ότι το ποδήλατο είναι ένα μέσο μετακίνησης που μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Ολο και περισσότεροι νέοι στρέφονται προς το ποδήλατο, αναφέρει ο Φρέντυ Μπάλλα, προσθέτοντας πως η νέα γενιά είναι πιο συνειδητοποιημένη και ευαισθητοποιημένη σε οικολογικά θέματα.

Οπως αναφέρει ο Φρέντυ Μπάλλα, στο Βόλο με το ποδήλατο μπορείς να μετακινηθείς παντού και να το χρησιμοποιήσεις είτε για δουλειά, είτε για βόλτα, είτε για διασκέδαση. «Ο κόσμος πρέπει να παρκάρει τα οχήματα και να καβαλήσει τα ποδήλατα, έτσι ώστε να περιοριστεί το καυσαέριο και η ηχορύπανση. Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι νέοι χρησιμοποιούν ποδήλατα και ελπίζουμε αυτό να τους γίνει τρόπος ζωής», καταλήγει ο ίδιος.

Η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατο για τις μετακινήσεις της ωστόσο όπως αναφέρει θα πρέπει όλοι να σέβονται τον ΚΟΚ αλλά και οι ποδηλάτες να φοράνε κράνος.

Η Χριστίνα με τη συμμετοχή της στην 7η Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία θέλει να παροτρύνει τον κόσμο να χρησιμοποιεί ποδήλατα καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται για ένα οικολογικό μέσο μετακίνησης με το οποίο κερδίζεις ζωή και χρόνο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου