ΤΟΠΙΚΑ

Επισκέψεις σε ΕΒΟΛ και Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου

επισκέψεις-σε-εβολ-και-γυμναστικό-σύλ-350045

Από κλιμάκιο της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία»

Το εργοστάσιο της ΕΒΟΛ και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου, επισκέφθηκαν χθες κλιμάκιο υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Σταμπουλή. Στην περιοδεία και τις επισκέψεις συμμετείχε και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα.

Στην ΕΒΟΛ, έγινε συνάντηση και συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Νικήτα Πρίντζο, μέλη του Δ.Σ. αλλά και εργαζόμενους.

Οπως επισημάνθηκε, είναι εμφανής η εγκατάλειψη και υποβάθμιση του συνεταιριστικού κινήματος, ενώ η έλλειψη σχεδιασμού για την γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή, έχει οδηγήσει σε απαξίωση έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας. Είναι χαρακτηριστικό, για την κατάρρευση του κτηνοτροφικού κλάδου ότι, όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος, οι μισές κτηνοτροφικές μονάδες της χώρας έχουν οδηγηθεί στο κλείσιμο.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην γεωργική παραγωγή, με τα καρτέλ των εμπόρων να βάζουν εμπόδια στη διάθεση των προϊόντων προκειμένου μειώσουν τις τιμές αγοράς από τους παραγωγούς, για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Οπως τόνισε ο Γ. Σταμπουλής, υπάρχει χώρος και αρμοδιότητα για την περιφερειακή διοίκηση να παρέμβει και να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να στηριχθεί η παραγωγή αλλά και οι συνεταιρισμοί που αποτελούν εργαλείο για την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Κατά την επίσκεψη στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου και τη συζήτηση με τα στελέχη του Συλλόγου, τονίστηκε η έλλειψη υποστήριξης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και μίας εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξή του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τα στελέχη του συνδυασμού στο γεγονός ότι από το 2004 παραμένει ουσιαστικά αναξιοποίητο το Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ θα μπορούσε, με ελάχιστες επενδύσεις σύμφωνα με μελέτη του Γυμναστικού Συλλόγου, να αποδοθεί για χρήση στους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους αλλά και σε σωματεία ή ομάδες εκτός περιοχής, ώστε να τονωθεί και ο αθλητικός τουρισμός στη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου