ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση στο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ

συνάντηση-στο-εργοστάσιο-της-εβολ-294834

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΒΟΛ κ. Νικήτα Πρίντζο είχε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Μπατζιάκας και εκ νέου υποψήφιος με τον Κώστα Αγοραστό και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Μαγνησίας, καθώς και η πορεία της Βιομηχανίας ΕΒΟΛ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΒΟΛ τόνισε ότι όλοι συμφωνούμε ότι ο εθνικός πλούτος και η παραγωγική ανάπτυξη της χώρας μας στηρίζεται κυρίαρχα και προπαντός στο πρωτογενή τομέα.

Είναι αναγκαίο πρώτα να φτιάξουμε μια ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και να καθορίσουμε τον στρατηγικό στόχο πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Να αποφασίσουμε τι γεωργία θέλουμε; Θέλουμε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις ή θέλουμε συμπληρωματική γεωργία; Τι πρέπει να καλλιεργούμε; Χρόνια τώρα συζητάμε για την αναδιάρθρωση καλλιεργειών.

Ακόμα αναφέρθηκε στο κόστος καλλιέργειας, στη μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, στη φορολόγηση των αγροτών.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος δήλωσε ότι στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που διανύει η χώρα μας, αποτελεί πεποίθησή μας ότι η αγροτική οικονομία (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, υδατοκαλλιέργειες) μπορεί να αναστρέψει το δυσμενές κλίμα και να αποτελέσει έναν ισχυρό πυλώνα για τη γενικότερη οικονομική ανάκαμψη.

Το σχέδιο μας για μια βιώσιμη και αειφόρα Περιφέρεια, που θα δίνει θέσεις εργασίας, ασφάλεια και ευημερία στους πολίτες, στηρίζεται στην υποστήριξη και την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα. Όμως, δε μείναμε στον εύκολο δρόμο των άμεσων ενισχύσεων για την στήριξη του εισοδήματος, αλλά στραφήκαμε σε ενέργειες και πρωτοβουλίες που εστιάζουν στις σύγχρονες απαιτήσεις των αγορών, ενισχύουν την εξωστρέφεια, προωθούν την ποιότητα και την συνετή διαχείριση των φυσικών πόρων, και υποστηρίζουν τις σύγχρονες και επαρκείς υποδομές.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής της πράξης «Πρωτόκολλο Πιστοποίησης Ποιότητας και Προέλευσης Θεσσαλικών Προϊόντων» thessArgo.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας υλοποιήσαμε προγράμματα ενίσχυσης της φυτικής και ζωικής παραγωγής καταβάλλοντας σε αγρότες και κτηνοτρόφους 10 εκ. € περίπου. Παρουσιάσαμε το επιχειρησιακό σχέδιο ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ». Ο στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι διττός: Να εδραιωθεί η Θεσσαλία τόσο ως το κέντρο της Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας όσο και ως Περιφέρεια – Πρότυπο στην εξυπηρέτηση του αγρότη και του κτηνοτρόφου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου