ΤΟΠΙΚΑ

Λατρευτικές εκδηλώσεις στην Αγ. Παρασκευή

λατρευτικές-εκδηλώσεις-στην-αγ-παρασ-405254

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου, θα τιμήσει φέτος τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στις λατρευτικές εκδηλώσεις που άρχισαν χθες Τρίτη 22 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιουλίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Βόλο.

Συγκεκριμένα, χθες έγινε υποδοχή του ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής, προερχόμενο εκ της ιεράς Μονής Οσιου Διονυσίου του εν Ολύμπου.

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου στις 20:00 θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Το Σάββατο 26 Ιουλίου, 07:00-10:00, θα ψαλεί Ορθος και Πανηγυρική θεία λειτουργία και στις 19:30 Μέγας Εσπερινός και Παράκλητος Κανόνας της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί Χορευτική εκδήλωση και χορός για τον κόσμο.

Την Κυριακή 27 Ιουλίου, 07:00 – 10:00, θα ψαλεί Ορθος και Πανηγυρική θεία λειτουργία και ακολουθεί αναχώρηση του ιερού Λειψάνου. Σε όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, μέλη της χορευτικής ομάδας θα συνοδεύουν την εικόνα και τα λείψανα της Αγίας Παρασκευής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου