ΤΟΠΙΚΑ

Συζήτηση για νέα γέφυρα στην Αγία Παρασκευή

συζήτηση-για-νέα-γέφυρα-στην-αγία-παρα-311670

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Συζήτηση για τη μελέτη που εκπονείται από το Δήμο Βόλου για την κατασκευή οδογέφυρας στην οδό Χαϊδαρίου η οποία θα άρει το κυκλοφοριακό διέξοδο που έχει σήμερα ο οικισμός των αθιγγάνων της Αγίας Παρασκευής έγινε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Το Σώμα αποφάσισε όπως η μελέτη προωθηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου αυτή να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την περίοδο 2014 – 2020. Το έργο όπως σημείωσε ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Γιώργος Γίδαρης έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό για την κατασκευή του 950.000 ευρώ και για την χρηματοδότησή του υπάρχει η κατ΄ αρχήν θετική απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η οδογέφυρα που θα κατασκευαστεί θα είναι μεταξύ του περιφερειακού και της γέφυρας που βρίσκεται στην είσοδο της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής. Λόγω του περιφερειακού ο οικισμός των αθιγγάνων, όπως και οι κάτοικοι της περιοχής είναι εδώ και χρόνια συγκοινωνιακά αποκομμένοι, με την κυκλοφορία να γίνεται μέσα από ράμπα που υπάρχει μέσα στο ποτάμι του Κραυσίδωνα!

Η οδογέφυρα όταν και όποτε κατασκευαστεί θα έχει συνολικό μήκος 35 μέτρα πλάτος 6 μέτρα, ενώ προβλέπονται και πεζοδρόμια πλάτους 1,5 μέτρων ένθεν και ένθεν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου