ΤΟΠΙΚΑ

«Ποντικοί» ανοίγουν περίπτερα και θρασύτατοι δράστες αρπάζουν κέρματα από βενζινάδικα

ποντικοί-ανοίγουν-περίπτερα-και-θρ-410279

Διαδοχικές διαρρήξεις σε περίπτερα του Βόλου αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Ιδιοκτήτες περιπτέρων ανοίγοντας πρωινές ώρες τις μικρές επιχειρήσεις τους διαπίστωσαν παραβίαση των χώρων τους και αρπαγή ειδών ή κερμάτων από τα συρτάρια τους. Ο,τι βρίσκουν πρόχειρο αρπάζουν «ποντικοί», οι οποίοι τρυπώνουν σε ξένες περιουσίες, με τους περιπτεριούχους να έχουν σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Τουλάχιστον στις τελευταίες περιπτώσεις που περίπτερα έγιναν στόχος, τα αρπακτικά έδρασαν ενώ ήταν κλειδωμένα. Διότι σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, περιπτεριούχοι έχουν πέσει θύματα ληστείας, με τις ζωές τους να απειλούνται από θρασύτατους κουκουλοφόρους.

Οι περιπτεριούχοι έχουν κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι βγάζουν το νυχτοκάματο του τρόμου. Οπως σε μία πρόσφατη περίπτωση, τον περασμένο Μάιο, όταν 49χρονη εν ώρα εργασίας στο περίπτερό της κινδύνεψε από τρεις ληστές με κράνη, οι οποίοι για να αρπάξουν τις εισπράξεις δεν δίστασαν να τη χτυπήσουν στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου, το οποίο κρατούσε ο ένας από τους τρεις.

Μετά τον τραυματισμό της είχαν αρπάξει τσάντα με χρηματικό ποσό, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν μακριά, καθώς η κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ήταν άμεση και οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Αρπάζουν κερματοδέκτες από βενζινάδικα

Εκτός από τα περίπτερα, στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, περιστατικά αρπαγής κερματοδεκτών από πρατήρια υγρών καυσίμων στο Βόλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δράστες περνούν την είσοδο των βενζινάδικων ως δήθεν πελάτες, ζητούν ένα προϊόν, ώστε ο πρατηριούχος ή ο υπάλληλος να γυρίσουν την πλάτη τους προς τα ράφια αναζητώντας το και τότε βρίσκουν την ευκαιρία να αρπάξουν τους κερματοδέκτες και να γίνουν καπνός.

Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναφέρθηκε η περιπέτεια πρατηριούχου, που έπεσε θύμα κλέφτη, με την ίδια μέθοδο, δύο φορές σε δύο εβδομάδες. Οι δε κερματοδέκτες στα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι πάντοτε γεμάτοι, δεδομένο ότι οχήματα γεμίζουν με βενζίνη ακόμη και με 3 ή 5 ευρώ, γεγονός που φαίνεται ότι δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους θρασύτατους δράστες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου