ΤΟΠΙΚΑ

Εκτάσεις – φιλέτα στο σφυρί ~ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΝΝΕΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

εκτάσεις-φιλέτα-στο-σφυρί-προσ-πωλη-422174

Αχανή οικόπεδα σε Πευκάκια, Καλά Νερά και Αγ. Αντρέα ζητούν αγοραστή μαζί με Ξενία και αρχοντικά στο Πήλιο

Τέσσερις τεράστιες παραθαλάσσιες οικοπεδικές εκτάσεις -εκτός από τα Ξενία Τσαγκαράδας, Σκιάθου και τρία αρχοντικά στο Πήλιο- συγκαταλέγονται από τη Μαγνησία στη λίστα με τα προς αξιοποίηση τουριστικά ακίνητα που έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Συνολικά, 156 μικρά και μεγάλα ακίνητα σε όλη τη χώρα, έχουν λάβει θέσεις… παραχώρησης ή πώλησής τους, ώστε στα χέρια ιδιωτών να μετατραπούν σε παραθεριστικές κατοικίες ή ξενοδοχειακές μονάδες. Μεταξύ των οικοπέδων από τη Μαγνησία που βγαίνουν στο «σφυρί» τα …Πευκάκια.

Με κωδικό ιδιοκτησίας «ABK 371, 374» οικόπεδο 27.131 τ.μ. στα Πευκάκια παρουσιάζεται μέσω χάρτη σε site για τους ενδιαφερόμενους της e-δημοπρασία, συνοδευόμενος από τα χαρακτηριστικά του ακινήτου-φιλέτο, επίνειο του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου. Η τεράστια έκταση χαρακτηρίζεται ως «χώρος πρασίνου», ενώ ως προτεινόμενο σχέδιο ανάπτυξής του αναγράφεται «ξενοδοχείο».

Επιπλέον τρία ακίνητα διατίθεται από το ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση στο Νότιο Πήλιο. Τα δύο στα Καλά Νερά, Κάτω Γατζέα, όπως αναγράφει η κάρτα των στοιχείων τους προς ενημέρωση των υποψηφίων αγοραστών, έκτασης 17.335 τ.μ. το πρώτο και 153.611 τ.μ. το δεύτερο. Και για τα δύο επισημαίνεται στα χαρακτηριστικά τους ότι υπάρχουν νομικοί περιορισμοί, ενώ για το πρώτο «τσεκ» σημειώνεται στο κουτάκι της κατηγορίας «ξενοδοχείο» και στο δεύτερο στο κουτάκι της «κατηγορίας» παραθεριστικές κατοικίες.

Το τρίτο οικόπεδο στο Νότιο Πήλιο προσδιορίζεται μεταξύ Μαύρης Πέτρας και Αγίου Αντρέα και είναι έκτασης 7.786,65 τμ. Προτείνεται να αξιοποιηθεί για παραθεριστικές κατοικίες.

Τα ακίνητα αυτά αποτελούν μέρος των «πακέτων» που έχουν ήδη μεταβιβασθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, και με βάση τις προτεινόμενες χρήσεις τους, προορίζονται για να αξιοποιηθούν ως πολυτελείς εξοχικές κατοικίες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Τα μεγαλύτερα απ’ αυτά θα παραχωρηθούν ή θα πωληθούν μέσω διαγωνισμών, ενώ τα πιο μικρά θα αξιοποιηθούν μέσω του νέου σχετικά θεσμού των ηλεκτρονικών δημοπρασιών (www.e-publicrealestate.gr), από τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ προσδοκά αρκετά υψηλά έσοδα, της τάξης των 50 – 70 εκατ. ευρώ ετησίως.

Από τη Μαγνησία, άλλα πέντε ακίνητα συμπληρώνουν τη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για το Ξενία της Τσαγκαράδας, έκτασης 14,676 στρεμμάτων συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου του ξενοδοχείου, στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, το Ξενία Σκιάθου στις Κουκουναριές, καθώς και για τα αρχοντικά:

«Αρχοντικό Ευαγγελινάκη», έκταση 510 τ.μ. στις Μηλιές Πηλίου με παραδοσιακό ξενώνα,
«Αρχοντικό Μουσλή», έκταση 453 τ.μ. στη Μακρινίτσα Πηλίου με παραδοσιακό ξενώνα και
«Αρχοντικό Ξηραδάκη», έκταση 738,30 τ.μ. στη Μακρινίτσα Πηλίου με παραδοσιακό ξενώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου