ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον από Ρωσία για «το Ρόδι»

ενδιαφέρον-από-ρωσία-για-το-ρόδι-424043

Δυναμική επανεκκίνηση του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ιωλκού

Τοπικά προϊόντα, που προσφέρει απλόχερα η φύση, αποτελούν τη βάση των γευστικών δημιουργιών του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ιωλκού «Το ρόδι», που επιχειρεί δυναμική επανεκκίνηση, έχοντας ήδη δεχτεί προτάσεις για εξαγωγή προϊόντων του ροδιού σε Ρωσία και Γερμανία. Ο νέος κύκλος δράσης άνοιξε ουσιαστικά στην αρχή του φετινού καλοκαιριού, με το ίδιο πάντα μεράκι, την ίδια υψηλή ποιότητα, αλλά χαμηλότερες τιμές, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό άνοιγμα σε όλη την εγχώρια αγορά.

Μακροπρόθεσμος στόχος των μελών του συνεταιρισμού, που διανύει ουσιαστικά τη δεύτερη περίοδο δράσης, είναι οι εξαγωγικές δραστηριότητες με επίκεντρο τα προϊόντα του ροδιού, που έχουν μεγάλη ζήτηση τόσο στην εγχώρια, όσο και στην ξένη αγορά, λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του ροδιού.

Το καινούργιο ξεκίνημα έγινε με την συνδρομή 11 εγγεγραμμένων μελών και νέου προεδρείου, με στόχο την μακροημέρευση του συνεταιρισμού και τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Το επίκεντρο είναι πάντα τα προϊόντα του ροδιού, όπως σιρόπι ροδιού, ρόδι γλυκό, ντρέσσιγκ με ξύδι και σιρόπι ροδιού, κουλουράκια ροδιού, κουλουράκια κανέλας, σουσαμιού, όλα τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, όπως καρυδάκι, πορτοκάλι, μήλο, φράουλα, παραδοσιακές πίτες, γλυκά ταψιού και πολλά ακόμη, που συνθέτουν μια μεγάλη γκάμα γευστικών προϊόντων.

Το ντρέσσιγκ είναι από τα πλέον καινούργια προϊόντα του Συνεταιρισμού, ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να προωθηθεί και το σιρόπι ροδιού σε καταστήματα εστίασης, διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την παρασκευή εύγευστων κοκτέιλ, να προσθέσει γεύση στο παγωτό ή το γιαούρτι, αλλά και να καταναλωθεί ως δροσιστικός χυμός.

«Αυτή τη στιγμή προωθούμε τα προϊόντα μας στο Βόλο, το Πήλιο, σε ορισμένα μαγαζιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και προσπαθούμε να ανοιχτούμε σταδιακά κι άλλο στην αγορά, έχοντας παράλληλα ως στόχο και τις εξαγωγές στο μέλλον» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η κ. Γιούλη Αγορά, γραμματέας στο νέο Δ.Σ. του συνεταιρισμού, η οποία προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά της.

Το εργαστήριο και πωλητήριο, ταυτόχρονα, βρίσκεται πίσω από το Γηροκομείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου 13, λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421056566. Παράλληλα το πεδίο δράσης του γυναικείου συνεταιρισμού επεκτείνεται και στις μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης, το κέτερινγκ και την προώθηση, γενικότερα, των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων, που διαθέτουν πολλούς ένθερμους φίλους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου