ΤΟΠΙΚΑ

Στη Διάσκεψη για την αναβίωση της Αργοναυτικής Εκστρατείας ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης

στη-διάσκεψη-για-την-αναβίωση-της-αργο-434529

Ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης

Στις προτεραιότητες του αναπτυξιακού και πολιτιστικού σχεδιασμού της παρούσας Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την αναβίωση του μύθου της Αργοναυτικής Εκστρατείας, που αποτελεί διαχρονικά κορυφαία επιλογή του Δήμου Βόλου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Πάνος Σκοτινιώτης στην ομιλία του κατά τη 2η Διάσκεψη για την Αναβίωση της Αργοναυτικής Εκστρατείας που οργάνωσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γεωργίας κ. Νίκος Σηφουνάκης και ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργος Σούρλας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γεωργίας, την Τετάρτη στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη δημιουργία του «Μουσείου της Αργούς», στην πρόταση για αναγνώριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης της μυθικής διαδρομής της Αργούς, ως πολιτιστικής διαδρομής, στο πλαίσιο και της διεκδίκησης από το Βόλο του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, αλλά και στην καθιέρωση ενός μεγάλου, ετήσιου, διεθνούς φεστιβάλ στο Βόλο, με τίτλο «Αργοναυτικά».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός των κ.κ. Σηφουνάκη και Σούρλα, ο Πρέσβης της Γεωργίας κ.Bakradze, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ.Aθ. Παπαϊωάννου, μέλη της Ελληνικής και Γεωργιανής Βουλής, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημ. Σιούφας, οι βουλευτές Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και κ. Πάρις Μουτσινάς, η πρώην βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Ρ. Ζήση, η επίτιμη Διευθύντρια Ακαδημίας Αθηνών κ.Καμηλάκη, αλλά και οι κωπηλάτες της Αργούς και αρκετοί Βολιώτες που μετέβησαν στην Αθήνα για το σκοπό αυτό, καθώς και μέλη της Γεωργιανής Κοινότητας που ζουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Σκοτινιώτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο σημαντικό μυθολογικό και αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης, που καθιστούν το Βόλο ένα σπουδαίο οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο στην «καρδιά» της Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου