ΤΟΠΙΚΑ

Σκότωσε τρία σκυλιά ~ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ!

σκότωσε-τρία-σκυλιά-κτηνοτροφοσ-με-κα-435102

Υποστηρίζει ότι του έφαγαν τρία πρόβατα – Τα αδέσποτα είχαν αποθεραπευτεί και αφεθεί ελεύθερα από το δημοτικό καταφύγιο

Τρία αδέσποτα σκυλιά σκότωσε πριν λίγες μέρες κτηνοτρόφος στο Παλιούρι, υποστηρίζοντας ότι του έφαγαν τρία πρόβατα από το κοπάδι του. Τα αδέσποτα, στο πλαίσιο της επανένταξης όπως ορίζεται από το Νόμο, είχαν πρόσφατα αποθεραπευθεί από το Δημοτικό καταφύγιο και γι’ αυτό αφέθηκαν ελεύθερα.

Οι εθελοντές που εργάζονται στο Δημοτικό καταφύγιο, μετά την αποθεραπεία των σκυλιών, έκριναν σκόπιμο να αφήσουν τα ζώα στο Παλιούρι καθώς η πόλη του Βόλου είναι ήδη επιβαρυμένη με πολλά αδέσποτα.

Μετά από τρεις μέρες, οι εθελοντών πήγαν ξανά στο Παλιούρι προκειμένου να ελέγξουν αν τα τρία μεγαλόσωμα σκυλιά ήταν καλά στην υγεία τους ωστόσο δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν και θεώρησαν ότι έφυγαν από την περιοχή ωστόσο χθες ενημερώθηκαν ότι κτηνοτρόφος της περιοχής σκότωσε με καραμπίνα τα τρία αδέσποτα, υποστηρίζοντας ότι του έφαγαν τρία πρόβατα.

Μετά την ενημέρωση για το περιστατικό που έλαβε Φιλοζωικός Σύλλογος, τόνισε ότι η πράξη είναι αποτρόπαια και σύμφωνα με τον Νόμο είναι ποινικά κολάσιμη και γι’ αυτό τους δίνεται το δικαίωμα να στραφούν νομικά εναντίον του κτηνοτρόφου.

Ειδικότερα η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση» κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν επιτρέπεται να αφήνουν τα ζώα τους χωρίς επιτήρηση και ότι οι μονάδες τους πρέπει να είναι περιφραγμένες. Το βουνό ή πεδιάδα, δεν τους ανήκει είναι κοινή έκταση. Ενας σκύλος δεν γνωρίζει από ιδιοκτησίες άρα μάλλον ο άνθρωπος πρέπει να διασφαλίσει το βιός του. Δεν είναι λοιπόν κρίμα μια λανθασμένη αντίληψη για τη διαχείριση της φύσης να έχει τέτοια αποτελέσματα; Η πόλη δεν θέλει αδέσποτα, η εξοχή είναι θάνατος για αυτά, που λοιπόν θα πάνε θα εξαφανιστούν δια μαγείας η διά της δολοφονίας;».

Φόλες σε γάτες

Στο μεταξύ σύμφωνα με καταγγελία πολίτη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα θανάτωσης με φόλες σε γάτες στην περιοχή της Πορταριάς και γι’ αυτό ζητάει να υπάρξει κάποια μέριμνα από το Δήμο Βόλου είτε να παρέμβουν οι φιλοζωικοί σύλλογοι.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου