ΤΟΠΙΚΑ

Κέρδισαν απέναντι στις αντιξοότητες

κέρδισαν-απέναντι-στις-αντιξοότητες-435720

Μαθήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου – Εστω και με δωρεάν φροντιστήρια έπαιξαν στα ίσα με άλλους συμμαθητές τους

Μαθήματα ζωής και αγώνα με στόχο το καλύτερο έστω και υπό αντίξοες συνθήκες, έδωσαν οι μαθήτριες – «αστέρια» του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου. Πρόκειται για τη Μαρία Τραγή από το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τη Ρόη Βουτσή από το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, που μολονότι είχαν διαφορετικό σημείο εκκίνησης από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους σε ό,τι αφορά τη φροντιστηριακή τους υποστήριξη, κατάφεραν να αποσπάσουν άριστες βαθμολογίες, που τους χάρισαν το δικαίωμα στο όνειρο, σε δημοφιλείς σχολές των ΑΕΙ, έστω κι αν γνωρίζουν ότι ίσως να μην μπορέσουν να πάνε λόγω προβλημάτων οικονομικής φύσης των οικογενειών τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα φροντιστηριακά μαθήματα είναι πλέον κοινά παραδεκτό ότι αποτελούν το κλειδί της εισόδου στην Ανώτατη Εκπαίδευση για τους τελειόφοιτους μαθητές. Ενα κλειδί που όμως δεν έχουν όλοι οι υποψήφιοι στα χέρια τους, αφού αρκετές είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν λόγω οικονομικής κρίσης και ανεργίας, να προσφέρουν στα παιδιά τους, όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν να σπουδάσουν.

Αυτό το κλειδί, πρόσφεραν στους μαθητές από οικογένειες με οικονομικά προβλήματα οι καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που από χθες, «καμαρώνουν» για τα δικά τους παιδιά που πέτυχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Μερίδιο από την επιτυχία ανήκει άλλωστε και στους ίδιους, που εθελοντικά προσέφεραν τις γνώσεις τους στους μαθητές τους, προκειμένου να μην υπάρχουν υποψήφιοι δύο ταχυτήτων.

Μία από τις μαθήτριες που απογειώθηκε στο βαθμολογικό πίνακα, η Μαρία Τραγή από το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, που έδωσε από τη θεωρητική κατεύθυνση. «Εγινε μία υπερπροσπάθεια από το περασμένο καλοκαίρι για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των φροντιστηριακών μαθημάτων. Ηταν όμως καλή η εμπειρία. Οι καθηγητές ήταν καταπάνω μας, μας βοηθούσαν όπου είχαμε ανάγκη. Και πάνω απ’ όλα μας βοηθούσαν εθελοντικά, χωρίς αντάλλαγμα», περιγράφει την ανεκτίμητη για την ίδια προσφορά των εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, η Μαρία Τραγή.

Η Μαρία Τραγή στοχεύει στη Νομική Σχολή, που δυστυχώς δεν υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να μπορέσει να είναι κοντά στο σπίτι και άρα να περιορίσει τα έξοδα που απαιτούνται για σπουδές μακριά από την οικογένειά της.

Το άριστα άγγιξε και Ρόη Βουτσή από το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, που συγκέντρωσε 17.490 μόρια. «Φροντιστηριακά μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκίνησα το περασμένο καλοκαίρι. Το χαμένο έδαφος ήταν μεγάλο. Ομως οι καθηγητές ήταν πολύ φιλικοί, μας βοήθησαν και μας στήριξαν. Όχι μόνο στα μαθήματα αλλά και ψυχολογικά. Οταν ήμασταν έτοιμοι να τα παρατήσουμε, όταν απογοητευόμασταν, ήταν εκείνοι που μας στήριξαν, που μας έδωσαν μαθήματα ζωής και ανιδιοτελούς προσφοράς», σημειώνει η Ρόη Βούτση.

Οι οικονομικές όμως δυσκολίες δεν μπορούν να στερήσουν σε καμία από τις δύο το δικαίωμα στο όνειρο. «Το σημαντικό είναι ότι οι μαθητές μας κέρδισαν απέναντι στις αντιξοότητες», σημείωσε από την πλευρά του ο καθηγητής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Θεολόγος Παρδαλίδης, που μαζί με εθελοντές συναδέλφους του, ξεκίνησαν ήδη τα νέα καλοκαιρινά μαθήματα για 47 μαθητές που θα φοιτήσουν από τη νέα σχολική χρονιά στη Γ’ Λυκείου.

Η Μαρία Τραγή από το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, με 18.300 μόρια

Η Ροδόπη (Ρόη) Βουτσή από το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, με 17.500 μόρια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου