ΤΟΠΙΚΑ

Έλεγχοι σε επιχειρήσεις σκραπ για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

έλεγχοι-σε-επιχειρήσεις-σκραπ-για-απο-442010

Κατασχέθηκαν 31 κιλά χαλκού και 107 μέτρα καλωδίου

Τριάντα ένα κιλά χαλκού και 107 μέτρα καλωδίου χαλκού μετρά η προχθεσινή συγκομιδή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας σε στοχευμένους ελέγχους σε 24 επιχειρήσεις συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων.

Εναντίον δύο Ελλήνων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Συνολικά ελέγχθηκαν 886 άτομα, εκ των οποίων οι 702 Ελληνες και οι 184 αλλοδαποί καθώς και 658 οχήματα. Στις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές προσήχθησαν 41 Ελληνες και δεκαεννέα αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δύο Έλληνες για κατοχή ναρκωτικών.

Στους ελέγχους κατασχέθηκαν ακόμη δεκατρείς σκάρες σιδερένιες, δύο τρυπάνια, πέντε τροχοί κοπής, ένα κανόνι ποτίσματος, μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικών χαπιών.

Στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχαν αστυνομικοί από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, αστυνομικοί των Υπηρεσιών του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των Συνόρων και των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας.

Συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο επιχειρήσεων συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (σκραπ), τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Ελεγχοι ΚΟΚ

«Βροχή» οι κλήσεις για παραβάσεις υπέρβασης του ορίου ταχύτητας. Στους ελέγχους για την τήρηση του ΚΟΚ βεβαιώθηκαν 219 παραβάσεις, εκ των οποίων οι πέντε αφορούσαν στη μέθη, οι 40 στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η μία στη χρήση κινητού τηλεφώνου, οχτώ στη μη χρήση του προστατευτικού κράνους, οι έντεκα στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι δύο στη στέρηση άδειας οδήγησης, οι πέντε στη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, οι τρείς στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι τέσσερις στο ΚΤΕΟ, οι έξι παραβάσεις στο Νόμο περί οργάνωσης και λειτουργίας των αρχών ελέγχου κυκλοφορίας των οχημάτων και οι 129 λοιπές παραβάσεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου