ΤΟΠΙΚΑ

Καθημερινό «πόλεμο» με την εγκληματικότητα

καθημερινό-πόλεμο-με-την-εγκληματι-381923

Εχει κηρύξει η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες Τάξης της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και Υπηρεσίες Ασφάλειας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν συνεργεία αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο την διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, τον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  • Ελέγχθηκαν 1.178 άτομα και 678 οχήματα.
  • Προσήχθησαν 84 άτομα και συγκεκριμένα 49 ημεδαποί και 35 αλλοδαποί.
  • Συνελήφθησαν πέντε άτομα και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, ένας ημεδαπός για στέρηση βιβλιαρίου υγείας και ένας ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για φοροδιαφυγή.
  • Βεβαιώθηκαν 339 παραβάσεις, εκ των οποίων 142 σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 197 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις είναι στοχευμένες και έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την πρόληψη και την καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλη τη Θεσσαλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου