ΤΟΠΙΚΑ

Στην Κύπρο οι ομορφιές της Μαγνησίας ~ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ «SALAMIS FILOXENIA»

στην-κύπρο-οι-ομορφιές-της-μαγνησίας-α-452947

Στις 5 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει λήψεις στην περιοχή μας συνεργείο από το κρατικό κανάλι ΡΙΚ

Τηλεοπτική γυρίσματα θα πραγματοποιήσει στην περιοχή μας συνεργείο του κρατικού καναλιού ΡΙΚ, το οποίο αναμένεται στις 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου «Salamis Filoxenia» μήκους 157 μέτρων, το οποίο θα μεταφέρει Κύπριους τουρίστες. Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει από το πρωί έως το απόγευμα της 5ης Ιουλίου στην περιοχή μας και στο μεταξύ, το τηλεοπτικό συνεργείο του Κυπριακού ΡΙΚ Κύπρου, θα αποτυπώσει πλάνα από την ιστορία, τη γαστρονομία και την καθημερινή ζωή της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ενόψει της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου στο Βόλο, έχει καταρτιστεί πρόγραμμα για τη διευκόλυνση των μελών του Κυπριακού τηλεοπτικού συνεργείου, κατόπιν συνεργασίας των τοπικών φορέων και σύμφωνα με το πλάνο της εταιρίας παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, γυρίσματα στη Μακρινίτσα, την Πορταριά, την παραλία του Βόλου, η περιήγηση θα συνεχιστεί στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, αλλά και στην Αργώ, που θα βρίσκεται στο λιμάνι του Βόλου.

«Εχουμε συνεννοηθεί με διάφορους επαγγελματίες στη Μακρινίτσα και στο Βόλο, προκειμένου να αποτυπωθεί η ζωή της πόλης και η παραδοσιακή μας γαστρονομία, τα τσιπουράδικα της πόλης που είναι σήμα κατατεθέν, καθώς και οι τοπικές γεύσεις» αναφέρει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, τονίζοντας παράλληλα ότι επαγγελματίες θα παρασκευάσουν παραδοσιακά εδέσματα, που θα καταγραφούν από την κάμερα και θα προβληθούν στην Κύπρο.

Κατά γενική ομολογία η Κυπριακή αγορά είναι πολύ σημαντική και καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός μέσω της προώθησης των φυσικών καλλονών, των τοπικών προϊόντων, των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων, της χλωρίδας του Πηλίου, των μακραίωνων ιστορικών καταβολών και των επιμέρους στοιχείων, που συνθέτουν την φυσιογνωμία της περιοχής μας.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου υπάρχει διαρκής επικοινωνία μεταξύ των τοπικών φορέων τουρισμού, των υπεύθυνων της κρουαζιέρας και του κεντρικού πρακτορείου της Αθήνας, για τη διευθέτηση όλων των επιμέρους λεπτομερειών.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό και σε συνεργασία της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου με την ΙΓ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, θα πραγματοποιηθούν, παράλληλα, πλάνα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, την αρχαία Δημητριάδα, το Διμήνι, κατόπιν σχετικής άδειας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ η κάμερα του ΡΙΚ θα περιπλανηθεί επίσης στην Αργώ, το παραλιακό μέτωπο, τον πολυχώρο Τσαλαπάτα και το κάστρο των Παλαιών, παράλληλα με τα προαναφερθέντα σημεία της πόλης.

«Οι προσπάθειές μας δεν σταματούν, γιατί είμαστε εθελοντές για την πόλη. Η προσπάθειά μας να αναδείξουμε την πόλη μας, συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή, τονίζει η κ. Μπαρτζιώκα, γιατί είναι πολύ σημαντική, προσθέτει, η ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και παράλληλα η προβολή της περιοχής μας στους Κυπρίους, οι οποίοι αγαπούν τη Μαγνησία, το Πήλιο, την παράδοση και τον πολιτισμό μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου