ΤΟΠΙΚΑ

Νέα σειρά τσιμέντων, ανθεκτικά και ενισχυμένα

νέα-σειρά-τσιμέντων-ανθεκτικά-και-ενι-453953

Παράγεται στην ΑΓΕΤ στο Βόλο μετά από επένδυση 2,1 εκ. ευρώ

Τη νέα σειρά τσιμέντων αυξημένης δραστικότητας Heracles™ ενισχυμένο και Basis™ ενισχυμένο, η οποία διατίθεται ήδη στην αγορά παρουσίασε χθες η ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο Βόλου, το οποίο παράγει τα ενισχυμένα τσιμέντα ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι, πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της περιοχής. Για την καινοτόμα αυτή παραγωγή προϊόντων στο εργοστάσιο του Βόλου πραγματοποιήθηκε επένδυση ύψους 2,1 εκ. ευρώ.

Με την καινοτομία στο επίκεντρο της δράσης της για την ανάπτυξη υλικών και λύσεων για τον κατασκευαστικό κλάδο, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, η ΑΓΕΤ Ηρακλής εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομική τεχνολογία της χωριστής άλεσης στην παραγωγή του τσιμέντου. Αυτή υλοποιήθηκε στο εργοστάσιο Βόλου με την υποστήριξη του Τεχνικού Κέντρου της Lafarge και του Κέντρου Ανάπτυξης Προϊόντων της εταιρείας.

Η χωριστή άλεση αυξάνει τη δραστικότητα του κλίνκερ, του βασικού συστατικού του τσιμέντου. Ως αποτέλεσμα, η σειρά ενισχυμένων τσιμέντων Heracles™ ενισχυμένο και Basis™ ενισχυμένο σε σύγκριση με τα τσιμέντα συμβατικής τεχνολογίας προσφέρει στους πελάτες και τους τελικούς χρήστες αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνουν αξία στις εφαρμογές τους: αυξημένες αντοχές, καλύτερη εργασιμότητα, λεία τελική επιφάνεια. Είναι ιδανικά για τις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες και για παραθαλάσσια μέρη, παρέχοντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε κάθε κατασκευή.

Η εκδήλωση έγινε με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Πιέρ Ντελαπλάν, ο οποίος παρουσίασε το όραμα της εταιρείας «Κτίζοντας Καλύτερες Πόλεις». Ο κ. Ντελαπλάν ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα και οι λύσεις της εταιρείας συμβάλλουν στην οικοδόμηση καλύτερων πόλεων, που παρέχουν καλύτερη στέγαση και είναι πιο συμπαγείς, πιο ανθεκτικές, πιο όμορφες και καλύτερα συνδεδεμένες. Για το ρόλο της καινοτομίας ανέφερε ότι «έχοντας ως αφετηρία την καινοτομία, δημιουργούμε αξία και συγκριτικό πλεονέκτημα στους πελάτες μας και ανάπτυξη για τη δραστηριότητά μας. Αυτή αποτελεί τη βάση για τη διαφοροποίησή μας και την ηγετική μας θέση στην εξέλιξη του κλάδου μας. Είναι το θεμέλιο για το όραμά μας για την οικοδόμηση καλύτερων πόλεων, με καινοτόμες λύσεις για τις κατασκευές».

Από τη μεριά του ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Τσιμέντου, Στρατής Ζαχαρής σημείωσε ότι «στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της αγοράς και να δίνουμε προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας, προσφέροντας διαφοροποιημένα, καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν κάθε ανάγκη τους και συμβάλλουν σε ανθεκτικότερες κατασκευές».

Την επένδυση ύψους 2,1 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο Βόλου για το έργο της χωριστής άλεσης παρουσίασε ο Διευθυντής Εργοστασίου Βόλου, Θωμάς Παπαευθυμίου. Η επένδυση αφορά στην προσθήκη νέου και αναβάθμιση υφιστάμενου μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στις γραμμές άλεσης και αποθήκευσης τσιμέντου του εργοστασίου, ενώ σε δεύτερη φάση υπάρχει πρόβλεψη για την επέκταση του έργου. Η καινοτομία της χωριστής άλεσης αναβαθμίζει τη μονάδα και τη θέση της τόσο ως προς την εσωτερική αγορά όσο και προς την εξαγωγική της δραστηριότητα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου