ΤΟΠΙΚΑ

Ιδιωτικά συνεργεία στις ΔΟΥ Βόλου ~ ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

ιδιωτικά-συνεργεία-στις-δου-βόλου-ενω-458905

Τετράμηνες συμβάσεις για την καθαριότητα αντί των απολυμένων καθαριστριών

Την ώρα που οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους έξω από το ΥΠΟΙΚ διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, οι ιδιώτες εργολάβοι με συνεργεία καθαρισμού έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των χώρων των Οικονομικών υπηρεσιών σε Βόλο και Νέα Ιωνία έναντι αντίστοιχου τιμήματος.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα επιχειρήθηκε πανελλαδικά -και ενώ ο αγώνας των καθαριστριών έχει πάρει πανελλαδική διάσταση- να δημιουργηθούν εντυπώσεις εις βάρος των απολυμένων καθαριστριών, με διάφορα ποσά να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο όσον αφορά τις αμοιβές τους και το πως η ανάθεση του καθαρισμού στους ιδιώτες εργολάβους είναι μία φτηνότερη λύση για το Υπουργείο Οικονομικών και κατ΄ επέκταση το κράτος.

Η αλήθεια ωστόσο είναι εντελώς διαφορετική όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βολιώτισσα Δήμητρα Μανώλη που επί 45 και πλέον ημέρες βρίσκεται έξω από το ΥΠΟΙΚ μαζί με τις άλλες απολυμένες συναδέλφισσές της και δίνει τη μάχη της επαναπρόσληψης, τραυματισμένη μάλιστα και με γύψο στο πόδι μετά από «μετωπική» με τα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την κ. Μανώλη, οι περισσότερες γυναίκες καθαρίστριες που απασχολούνται στο Υπουργείο Οικονομικών είναι με μερική απασχόληση και οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 700 ευρώ. «Τα εκκαθαριστικά μας είναι στη διάθεση του καθενός. Δεν έχουμε λόγο να πούμε ψέματα παρά τον μηχανισμό λάσπης που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση εναντίον μας για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις» τόνισε η Βολιώτισσα απολυμένη καθαρίστρια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι οικονομικές υπηρεσίες σε Βόλο και Νέα Ιωνία το τελευταίο διάστημα και από την μέρα που τέθηκαν αρχικά σε διαθεσιμότητα και τώρα που απολύθηκαν οι καθαρίστριες, καθαρίζεται από ιδιωτικό συνεργείο το οποίο έχει αναλάβει όπως και στις περισσότερες υπηρεσίες του Δημοσίου τον καθαρισμό των κτιρίων. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν είναι κάθε φορά 4μηνης διάρκειας.

Εγινε πρόχειρος διαγωνισμός και σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά που κατοχυρώθηκε σε συνεργείο μάλιστα από το Βόλο ήταν 1.200 ευρώ μηνιαίως για τον καθαρισμό δύο ορόφων στο Βόλο και 800 περίπου ευρώ για τον καθαρισμό της Νέας Ιωνίας με τα υλικά καθαρισμού να επιβαρύνουν τον εργολάβο. Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών θεωρούν τη συγκεκριμένη προσφορά συμφέρουσα για την υπηρεσία και υποστηρίζουν ότι είναι φτηνότερη από το κόστος απασχόλησης των καθαριστριών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου