ΤΟΠΙΚΑ

Τα εισιτήρια συναυλίας ήταν… 1,5 τόνος τρόφιμα

τα-εισιτήρια-συναυλίας-ήταν-15-τόνος-τ-507280

Σχεδόν 1,5 τόνος τρόφιμα μακράς διαρκείας συγκεντρώθηκε χθες βράδυ στο νέο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο συναυλίας αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς άπορα άτομα, που διοργανώθηκε από το Δήμο Βόλο.

Οι πολίτες του Βόλου χθες βράδυ παρακολούθησαν δωρεάν τη συναυλία του γνωστού τραγουδοποιού Μπάμπη Τσέρτου, του μουσικού Ανδρέα Κατσιγιάννη, του τραγουδοποιού Απόστολου Μόσιου και του σχήματος Εστουδιαντίνας, με μοναδική υποχρέωση να φέρουν μαζί τους λίγα τρόφιμα μακράς διαρκείας, για να παραδοθούν σε άπορους συμπολίτες, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Εντυπωσιακή ήταν χθες η προσέλευση του κόσμου, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες σε γάλατα, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, αλεύρι, κονσέρβες κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι καλλιτέχνες από την αρχή προσφέρθηκαν να παρουσιάσουν αφιλοκερδώς ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, με σκοπό τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Βόλου.

Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν χθες, αργά το βράδυ, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από τους Εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.

Ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων – Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Πραγματικά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και έτσι συγκεντρώθηκε περίπου 1,5 τόνος τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα δοθούν σε άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη. Από τον αριθμό που συγκεντρώθηκε, εκτιμάμε πως όλα τα άτομα που παρακολούθησαν τη συναυλία έφεραν από μια σακούλα τρόφιμα».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Απόστολος Παντσάς, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης που προωθείται από το Δήμο Βόλου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης μας, παρουσιάστηκε στο θέατρο της Ν. Ιωνίας η συναυλία αυτή, που καταδεικνύει την ανάγκη για συστράτευση σε έναν αγώνα υποστήριξης των ευπαθών ομάδων της πόλης μας και παράλληλα αποδεικνύει ότι οι καλλιτέχνες στέκονται αλληλέγγυοι στις ανάγκες της κοινωνίας. Τους ευχαριστούμε θερμά, γιατί εκτός από την άμεση συμβολή τους, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στην κοινωνία, ένα μήνυμα με ισχυρό διαμορφωτικό, παιδαγωγικό φορτίο, που μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι διαπλάθουμε μια καινούργια γενιά πιο ευαίσθητη, πιο ανθρώπινη και πιο συμμετοχική».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

(Φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου