ΤΟΠΙΚΑ

Σε 56χρονο η καρδιά του 22χρονου

σε-56χρονο-η-καρδιά-του-22χρονου-507292

Ενας 56χρονος που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα καρδιοπάθειας και σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο, ατενίζει τις τελευταίες μέρες με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, χάρη στη «γεναιοδωρία» του άτυχου 22χρονου Γιάννη Σανίδα από τη Ν. Αγχίαλο, που με το θάνατό του χάρισε ζωή σε οκτώ συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με την έναρξη του νέου χρόνου, ασθενής, ηλικίας 56 ετών, δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Ο ασθενής έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, με υποκείμενη πάθηση υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Η πορεία της υγείας του κρίνεται απολύτως ικανοποιητική. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην ανακοίνωσή του ευχαριστεί δημόσια την οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και ειδικότερα τον Διοικητή κ. Κωνσταντίνο Καραμπάτσα και τον κ. Γεώργιο Βούλγαρη, Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει συνολικά 121 μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Σήμερα, βρίσκονται σε αναμονή 24 άτομα, εκ των οποίων 11 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου