ΤΟΠΙΚΑ

Εγκληματική αμέλεια από τους πρώην ΟΤΑ

εγκληματική-αμέλεια-από-τους-πρώην-οτ-554290

Πακέτο μελετών που αφορούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης οικισμών σε περιφερειακές ενότητες του Δήμου Βόλου, εισάγεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται, συγκεκριμένα, να λάβει απόφαση για την εκπόνηση μελετών οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων Άλλης Μεριάς ( 2,200 μ.), Δράκειας (725 μ.), Σέσκλου (2.800 μ.) και του ρέματος Βρύχωνα – Γ΄φάση (500 μέτρων), συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ περίπου. Επίσης, καλείται να εγκρίνει την ήδη εκπονηθείσα μελέτη του αντιπλημμυρικού έργου στα Πλατανίδια, το οποίο αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων της περιοχής, εξασφαλίζοντας τη σωστή αποχέτευση των όμβριων υδάτων προς τον τελικό αποδέκτη, τη θάλασσα. Το κόστος σύνταξης της μελέτης αυτής ανέρχεται στο ποσό των 4.700 €, το δε κόστος του προτεινόμενου έργου υπολογίζεται στο ποσό των 1.060.000€.

Η μελέτη του έργου στα Πλατανίδια προτείνει συγκεκριμένα διαπλατύνσεις των καθέτων οδών προς την παραλία και των παράλληλων προς αυτή, τη διάνοιξη νέων, καθώς και τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων (ασφαλτοστρώσεις χωματόδρομων και επιδιορθώσεις ασφαλτοστρωμένων δρόμων), εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζουν. Τα προβλήματα αυτά αφορούν τη μη σωστή αποχέτευση των όμβριων υδάτων, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, που λόγω των βροχοπτώσεων δημιουργείται λάσπη και κατ’ επέκταση ολισθηρότητα στο κατάστρωμα των δρόμων, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη έως ακατόρθωτη η κυκλοφορία των οχημάτων ή ακόμα και των πεζών.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα διασφαλίσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και παράλληλα θα ανακουφίσουν κυκλοφοριακά τον οικισμό, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεδομένου, δε, ότι δεν υπάρχει σχέδιο πόλης, οι προτεινόμενοι δρόμοι θα αποτελέσουν πρόταση για το μελλοντικό σχέδιο πόλης του οικισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου