ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν χρήματα για θέρμανση

ζητούν-χρήματα-για-θέρμανση-554334

Πληθαίνουν διαρκώς τα αιτήματα για εξασφάλιση θέρμανσης, που διατυπώνονται από 200 και πλέον άπορες οικογένειες της περιοχής μας, στην τοπική Εκκλησία και τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς. Δεκάδες άνεργοι, οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν έστω και τα στοιχειώδη στα παιδιά τους, στρέφουν το βλέμμα προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το χειμώνα, που κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του.

Ο κύριος όγκος των αιτημάτων που έχουν ως επίκεντρο την εξασφάλιση χρηματικού βοηθήματος λόγους θέρμανσης, απευθύνονται στην τοπική Εκκλησία και συγκεκριμένα στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας, που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο. Ο κατάλογος των ονομάτων και των αιτημάτων μακραίνει διαρκώς, με αποτέλεσμα να εντείνονται ο προβληματισμός και οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας της τοπικής Εκκλησίας. Η αδυναμία προμήθειας πετρελαίου ή και ξύλων ακόμη, είναι πλέον υπαρκτό πρόβλημα για δεκάδες συμπολίτες, οι οποίοι μη έχοντας άλλη διέξοδο, ζητούν λίγα χρήματα, για να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ζέστη στα παιδιά τους.

Ανάλογα αιτήματα διατυπώνονται και στους ενοριακούς ναούς, μηδέ εξαιρουμένου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, όπου επίσης απευθύνονται νεόπτωχοι συμπολίτες. Ως ενδεικτική καταγράφεται στο σημείο αυτό η δήλωση του π. Κωνσταντίνου Αυγέρη, προϊστάμενου του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελίστριας: «Παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί κατά πολύ τα έσοδα του ναού, εντούτοις, προσπαθούμε να βοηθούμε όσους συμπολίτες ζητούν τη βοήθειά μας». Όπως υπογραμμίζει παράλληλα ο π. Κωνσταντίνος: «άνεργοι συμπολίτες μας ζητούν χρήματα, προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο ή ξύλα και όσα έχουμε, τα διαθέτουμε».

Πολυάριθμα αιτήματα διατυπώνονται παράλληλα και στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ενώ όπως αναφέρει η αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη: «περισσότερα από 120 άτομα ζητούν ξύλα, πετρέλαιο αλλά και χρήματα. Από την πλευρά μας, υπογραμμίζει η ίδια, δίνουμε ξύλα σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου και οικονομική ενίσχυση ή καλύπτουμε τα έξοδα για την προμήθεια πετρελαίου στα πολύ δύσκολα περιστατικά». Τα αιτήματα για βοήθημα άρχισαν να διατυπώνονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ όπως εκτιμάται, το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί σταδιακά, ακόμη περισσότερο. «Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναμφίβολα μας ανησυχεί και μας λυπεί παράλληλα το γεγονός ότι οξύνονται διαρκώς τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου», επισημαίνει η κ. Μπαρμπουδάκη.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται στο σύνολο των Δήμων της περιοχής μας, συμπεριλαμβανομένων των νησιωτικών, όπου είναι πλέον ορατά τα σημάδια της κρίσης. Παρά τα περιορισμένα έως ανύπαρκτα διαθέσιμα κονδύλια των Δήμων, λόγω της δραματικής μείωσης της κρατικής επιχορήγησης, καταβάλλονται προσπάθειες εκ των ενόντων, για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών του τοπικού πληθυσμού και κυρίως όσων βρίσκονται αντιμέτωποι, σε δύσκολες εποχές, με τα δυσάρεστα παρελκόμενα της κρίσης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου